Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Παραδοχή ήττας από την Τουρκία – «Παραδοθήκαμε στην Ελλάδα, μας στρίμωξε»

Για ήττα από την Ελλάδα μιλούν στην Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Παραδοχή ήττας από την Τουρκία - «Παραδοθήκαμε στην Ελλάδα, μας στρίμωξε»

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα έφερε έντονη κριτική την ώρα που στην Τουρκία μιλούν για ήττα από την Ελλάδα η οποία έχει καταφέρει να την στριμώξει!

Σύσσωμος ο τουρκικός τύπος ασχολείται με τα όσα έγιναν στην ελληνική πρωτεύουσα και το τι σημαίνουν για την επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις τούρκου ναυάρχου που μίλησε για νίκη της Ελλάδας στο μπρα ντε φερ της με την Τουρκία.

Παραδοχή ήττας από την Τουρκία – «Παραδοθήκαμε στην Ελλάδα, μας στρίμωξε»

Πιο συγκεκριμένα, ο ναύαρχος εα Τουρκέρ Ερτούρκ σχολίασε: «Nα ξέρετε πως παραδοθήκαμε. Η οικονομία χρεοκόπησε. Απομονώθηκε η χώρα. Πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Πραγματικά παραδοθήκαμε. Αν μιλάμε για μπρα ντε φερ, η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων μας νίκησε στο μπρα ντε φερ. Πού είναι η Γαλάζια Πατρίδα;

Aυτή η κυβέρνηση είχε πει ‘να αναθεωρήσουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης’. Αυτό ξέρετε είναι μια αναθεωρητική πολιτική. Έτσι, η άλλη πλευρά λέει πως απειλείται, κυρίως για τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τις ακτές λέει ‘πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Γι’ αυτό στρατιωτικοποίησα τα νησιά’.. Ποιος έδωσε αφορμή για την θεωρία αυτή; Aυτές οι βλακώδεις δηλώσεις αυτής της κυβέρνησης. Τώρα μπορούμε να υποχωρήσουμε; Πιστεύω πως όχι. Η κυβέρνηση στριμώχθηκε και παραδόθηκε στην Ελλάδα. Η εικόνα είναι για ‘καλή γειτονία’ κτλ. αλλά η πλευρά που υποχώρησε είναι η Τουρκία».

Παράλληλα, η εφημερίδα Cumhuryet έγραψε ότι «με την διακήρυξη των Αθηνών νίκησε η Ελλάδα», ενώ Τούρκοι αναλυτές σχολίασαν: «αυτό σημαίνει πως εγκαταλείψαμε τη γαλάζια πατρίδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο ναύαρχος εα Τζεμ Γκιουρντενίζ, σχεδιαστής της γαλάζιας πατρίδας, σχολίασε: «Αυτή η διακήρυξη είναι μια διπλωματική νίκη για την Ελλάδα, εγκαταλείψαμε τη Γαλάζια Πατρίδα. Η Ελλάδα στοχεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας με τη χρόνια προσέγγισή της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δύο χώρες που δεν έχουν επιλύσει τα ζητήματα κυριαρχίας τους δεν μπορούν να συνάψουν συμφωνία».

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παραδοχή ήττας από την Τουρκία – «Παραδοθήκαμε στην Ελλάδα, μας στρίμωξε»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ