Αρχική » Εξοπλιστικά

Γάλλοι: Θα απογοητευτούν όσοι πάρουν F-35 – Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν ραντάρ που τα ανιχνεύουν

«Συχνά παρουσιάζεται ως το απόλυτο χαρακτηριστικό για ένα μαχητικό αεροσκάφος η τεχνολογία stealth»

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
Γάλλοι: Θα απογοητευτούν όσοι πάρουν F-35 - Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν ραντάρ που τα ανιχνεύουν

Γάλλοι: Θα απογοητευτούν όσοι πάρουν F-35 καθώς σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν ραντάρ που τα ανιχνεύουν, υποστηρίζει το meta-defence.fr.

«Συχνά παρουσιάζεται ως το απόλυτο χαρακτηριστικό για ένα μαχητικό αεροσκάφος η τεχνολογία stealth» όμως, όπως σημειώνει το meta-defence.fr η τεχνολογία αυτή «θα αποδειχθεί επιχειρησιακά αποτελεσματική μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έως το 2030 ή λίγο αργότερα».

Στην πραγματικότητα μαχητικά όπως τα F35, που σχεδιάστηκαν πρώτα και κύρια γύρω από την τεχνολογία stealth «θα δουν το ενδιαφέρον για αυτά να μειώνεται, προς όφελος πιο ισορροπημένων αεροσκαφών, όπως είναι η περίπτωση με το F22 ή όπως φαίνεται να είναι το ρωσικό Su-57», τονίζεται.

Γάλλοι: Θα απογοητευτούν όσοι πάρουν F-35 – Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν ραντάρ που τα ανιχνεύουν

Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή «θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επιστροφή στο προσκήνιο των ενεργών τεχνολογιών stealth, όπως η ηλεκτρομαγνητική εμπλοκή».

«Για πολλές χώρες που έχουν ήδη επιλέξει το F35, η απογοήτευση είναι πιθανό να είναι σοβαρή, ακόμη κι αν η συσκευή έχει άλλα πλεονεκτήματα, όπως μια εξαιρετική σειρά αισθητήρων και συστημάτων επικοινωνίας, σε συνδυασμό με μια ισχυρή συγχώνευση δεδομένων», τονίζεται. Θα είναι όμως αυτά αρκετά για να αντισταθμίσουν τα αδύνατα σημεία του αεροπλάνου, όπως η ευελιξία του, η ταχύτητά του ή η εμβέλειά του, «που θυσιάστηκαν στο βωμό ενός παροδικού πλεονεκτήματος;», διερωτάται ο συντάκτης.

Διαβάστε επίσης:

Τι εννοούσε ο Μακρόν με το μήνυμα στον Ερντογάν στα τουρκικά και γιατί έβαλε στο κάδρο τη Μεσόγειο;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γάλλοι: Θα απογοητευτούν όσοι πάρουν F-35 – Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν ραντάρ που τα ανιχνεύουν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ