Αρχική » Εξοπλιστικά

Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες – Τα απέσυραν οι Αμερικανοί λόγω θανάτου εννέα στρατιωτών

Δηλαδή η Ελλάδα θα πληρωσει κιόλας για να πάρει τα αμφίβια που ευθύνονται για τον θάνατο εννέα Αμερικανών στρατιωτών.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες - Τα απέσυραν οι Αμερικανοί λόγω θανατηφόρας βύθισης

Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες της 31ης Μονάδας Ναυτικής Εκστρατείας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση δεκάδων επιθετικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα περίπου ένα χρόνο αφότου το Σώμα Πεζοναυτών «απαγόρευσε τα οχήματα μετά από ένα θανατηφόρο περιστατικό βύθισης το 2020», τονίζει το αμυντικό σάιτ defensenews.com.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την αγορά από την Ελλάδα έως 76 επιθετικών αμφίβιων οχημάτων, αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες – Τα απέσυραν οι Αμερικανοί λόγω θανατηφόρας βύθισης

Δηλαδή η Ελλάδα θα πληρωσει κιόλας για να πάρει τα αμφίβια που ευθύνονται για τον θάνατο εννέα Αμερικανών στρατιωτών την 30η Ιουλίου 2020.

Το αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών τον Δεκέμβριο του 2021 περιόρισε τον στόλο των AAV στη στεριά και απαγόρευσε την ανάπτυξη ή την εκπαίδευση με αυτά στο νερό εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με έρευνα του Σώματος Πεζοναυτών φέρεται να διαπιστώθηκε η ανεπαρκής εκπαίδευση, η άθλια συντήρηση και η κακή κρίση που οδήγησαν στη βύθιση του AAV σε ένα από τα πιο θανατηφόρα εκπαιδευτικά ατυχήματα πεζοναυτών εδώ και δεκαετίες.

Η είδηση έχει πάρει μεγάλη έκταση και στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη είδηση στην Τουρκία η πώληση των 76 αμερικανικών αμφιβίων AAVP-7A1 στην Ελλάδα

Εθνική Ελλάδας: Καλά κάνει ο Πογέτ και δεν καλεί τον Σάλιακα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες – Τα απέσυραν οι Αμερικανοί λόγω θανάτου εννέα στρατιωτών». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ