Αρχική » Εξοπλιστικά

Πρώτη είδηση στην Τουρκία η πώληση των 76 αμερικανικών αμφιβίων AAVP-7A1 στην Ελλάδα

«Ο Ελληνικός Στρατός εξοπλίζεται από τις ΗΠΑ και ο Τουρκικός Στρατός από την τουρκική αμυντική βιομηχανία».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Πρώτη είδηση στην Τουρκία η πώληση των 76 αμερικανικών αμφιβίων AAVP-7A1 στην Ελλάδα

Πρώτη είδηση στην Τουρκία η πώληση των αμερικανικών AAVP-7A1 στην Ελλάδα με κόστος 268 εκατομμύρια δολάρια.

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις εξοπλιστικές της δραστηριότητες που προέρχονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Τελικά, οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση του AAVP-7A1 Amphibious Assault Vehicle αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από αίτημα της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα παραλάβει συνολικά 76 αμφίβια οχήματα εφόδου», τονίζεται από το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Περιλαμβονται 63 AAVP-7A1 στη διαμόρφωση τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, εννιά AAVC-7A1 στη διαμόρφωση διοίκησης και τέσσερα οχήματα AAVR-7A1 στη διαμόρφωση διάσωσης. Επιπλέον, μαζί με τα οχήματα θα παραδοθούν 63 πολυβόλα των 12,7 mm και συστήματα θερμικής απεικόνισης», σημειώνεται.

Πρώτη είδηση στην Τουρκία η πώληση των 76 αμερικανικών αμφιβίων AAVP-7A1 στην Ελλάδα

Πρώτη είδηση στην Τουρκία η πώληση των 76 αμερικανικών αμφιβίων AAVP-7A1 στην Ελλάδα

Σχετικά με την πώληση, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωση: «Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλοντας στην αύξηση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την πολιτική σταθερότητα και οικονομική πρόοδος στην Ευρώπη».

«Ο Ελληνικός Στρατός εξοπλίζεται από τις ΗΠΑ και ο Τουρκικός Στρατός από την τουρκική αμυντική βιομηχανία.
Από την άλλη πλευρά, η Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων ετοιμάζεται να παραλάβει φέτος τα τεθωρακισμένα αμφίβια οχήματα επίθεσης ZAHA που αναπτύχθηκαν με εθνικούς πόρους. Τα οχήματα που θα παραδοθούν θα χρησιμοποιηθούν στο TCG ANADOLU Amphibious Assault Ship», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Χάρη στα ZAHA που θα βρίσκονται στο TCG ANADOLU, «κατά τη διάρκεια μιας πιθανής αμφίβιας επιχείρησης, θα είναι δυνατή η απόβαση στην ξηρά. Με 23 ZAHA θα είναι δυνατή η μεταφορά δύναμης 483 + 69 ατόμων στην ακτή», υπογραμμίζουν οι Τούρκοι.

Διαβάστε επίσης:

Τα ελληνικά μυστικά συστήματα anti-drone

Τουρκία: «Κλαίγονται» στις ΗΠΑ οι Τούρκοι: «Στην Ελλάδα δίνετε τα υπερσύγχρονα F-35, δώστε σε εμάς έστω τα παλιά F-16»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτη είδηση στην Τουρκία η πώληση των 76 αμερικανικών αμφιβίων AAVP-7A1 στην Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ