Αρχική » Εξοπλιστικά

Πρώτη φωτογραφία από μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος ANKA-3 της Τουρκίας – Θα είναι για αποστολές βαθιάς επίθεσης

Έχει αναπτυχθεί κυρίως για αποστολές αέρος-εδάφους.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Πρώτη φωτογραφία από μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος ANKA-3 της Τουρκίας

Πρώτη φωτογραφία από μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος ANKA-3 της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα η TAI.

Η Turkish Aerospace Industries μοιράστηκε την πρώτη φωτογραφία του τουρκικού μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους ANKA-3 το οποίο αναμένεται «να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση φέτος».

Ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλσε στο SavunmaSanayiST.com τον Νοέμβριο του 2023, ότι η TAI είχε αναπτύξει ένα μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος.

Πρώτη φωτογραφία από μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος ANKA-3 της Τουρκίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το τουρκικό SavunmaSanayiST.com, το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος της TAI θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 7 τόνους και εσωτερικούς σταθμούς όπλων.

Έχει αναπτυχθεί κυρίως για αποστολές αέρος-εδάφους, αποστολές βαθιάς επίθεσης (deep-strike) και καταστροφής/καταστολής της εχθρικής αεράμυνας (DEAD/SEAD).

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου αμυντικού τύπου, «μόλις πρόσφατα άρχισε να χειρίζεται ισραηλινή τεχνογνωσία».

«Κατά τη διάρκεια του 2022, η Ελλάδα έχει στήσει διακριτικά μια πραγματική ομπρέλα ενάντια σε εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από νησιά και άλλες κρίσιμες περιοχές σε όλη τη χώρα», σημειωνει το defence-industry.eu.

«Τα συστήματα χρησιμοποιούν ισραηλινή τεχνολογία για να τυφλώνουν τα drones και να διακόπτουν τον τρόπο πτήσης τους. Πρόκειται ουσιαστικά για μια έκδοση ενός συστήματος κατά των UAV με δυνατότητες συγκρίσιμες με το Drone Dome του Ισραήλ, αλλά προσαρμοσμένο στις μοναδικές απαιτήσεις της Ελλάδας και στην τοπογραφική γεωγραφία των νησιών και άλλων παραμεθόριων περιοχών», αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες – Τα απέσυραν οι Αμερικανοί λόγω θανάτου εννέα στρατιωτών

Αεροδρόμια: Αδιανόητες καταγγελίες για κενά ελέγχου – Θέλουν νέα Τέμπη;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτη φωτογραφία από μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος ANKA-3 της Τουρκίας – Θα είναι για αποστολές βαθιάς επίθεσης». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ