Αρχική » Εξοπλιστικά

Η Ελλάδα αγοράζει συστήματα που τυφλώνουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Για anti-drone... ομπρέλα στο Αιγαίο που «τυφλώνει» τα τουρκικά Bayraktar αναφέρει σε δημοσίευμα της η Hurriyet.

Βαγγέλης Λάσκαρης Εξοπλιστικά
Η Ελλάδα αγοράζει συστήματα που τυφλώνουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Την ώρα που οι Τούρκοι διαμαρτύρονται για τα Rafale επειδή έχουμε σήμα με… γαλοπούλα να τρέχει, η Hurriyet αναφέρεται στην αγορά αντι-drone συστημάτων της ελληνικής πλευράς.

Η ανησυχία της γείτονας χώρας για την μελλοντική απόκτηση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών από την Ελλάδα είναι έντονη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τα ελληνικά F-35 θα είναι ρομπότ!

Η τουρκική εφημερίδα λοιπόν στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για το πρόγραμμα προστασίας που αγοράζει η Ελλάδα από το Ισραήλ για να «τυφλώνει» τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Drone Dome είναι ουσιαστικά ένα σύστημα αντίμετρων στα drones. Έχει τη δυνατότητα χάρη στα 360 μοιρών ραντάρ του να εντοπίζει εγκαίρως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και να ειδοποιεί ταχύτατα την αεράμυνα.

Η δράση του βέβαια δεν σταματάει εκεί. Άμεσα ο «Θόλος» ξεκινάει να «τζαμάρει» τα εχθρικά drones, να τους προκαλεί παρεμβολές και να διακόπτει την επικοινωνία τους με τους επίγειους σταθμούς. Τα θέτει ουσιαστικά εκτός μάχης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα αγοράζει συστήματα που τυφλώνουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ