Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Σ. Καλεντερίδης: Θα στείλει το τέταρτο γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο η Τουρκία;

Τι δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης για το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», που σηκώνει άγκυρα.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ελληνοτουρκικά
Σ. Καλεντερίδης: Θα στείλει το τέταρτο γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο η Τουρκία;

Το δικό του… ερωτηματικό άφησε ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης για ένα ήρεμο καλοκαίρι με αφορμή το νέο γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν».

Όπως έχετε διαβάσει στο Sportime, παρότι η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί την προκλητική της στάση, αυτό από μόνο του δεν αποτελεί ένδειξη πως αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Τα τουρκικά μέσα έχουν θέσει ως ημερομηνία έναρξης των εργασιών του τέταρτου γεωτρύπανου στις 15 Ιουλίου, όταν υπάρχει πιθανότητα να αγκυροβολήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν συμβεί αυτό, τότε αναμένεται να υπάρξει μια δοκιμασία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως ανέφερε.

Να σημειωθεί πως μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος μέχρι 12.200 μέτρα, ενώ οι εργασίες φαίνεται πως θα ολοκληρωθούν εντός 25 ημερών.

Παράλληλα, ο κ. Καλεντερίδης αναφέρθηκε και στις εκλογές, δηλώνοντας πως αυτό που απασχολεί κυρίως τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η απώλεια της εξουσίας και λιγότερο τα εθνικά θέματα.

Άλλωστε, όπως διαβάσατε στο Sportime ο εφιάλτης έρχεται τον Σεπτέμβριο και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι αυτό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σ. Καλεντερίδης: Θα στείλει το τέταρτο γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο η Τουρκία;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ