Αρχική » Εξοπλιστικά

Η Ελλάδα σε συνομιλίες για την αγορά έως και 49 Black Hawks από τη Sikorsky – Πότε παίρνει τα πρώτα

Ο Ελληνικός Στρατός επιχειρεί επί του παρόντος 64 Bell UH-1 για αποστολές αναφέρεται.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Η Ελλάδα σε συνομιλίες για την αγορά έως και 49 Black Hawks από τη Sikorsky - Πότε παίρνει τα πρώτα

Η Ελλάδα υπέβαλε επίσημο αίτημα για την αγορά 49 ελικοπτέρων Sikorsky UH-60 Black Hawk ως αντικατάσταση των Bell UH-1 της, σημειώνει το flightglobal.com.

«Η Αθήνα ξεκίνησε τη διαδικασία προμήθειας, η οποία δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως, τον Απρίλιο, όπως αποκάλυψε η Sikorsky στις 9 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα της διάσκεψης του Συνδέσμου του Αμερικανικού Στρατού στην Ουάσιγκτον DC», τονίζεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελλάδα «επιδιώκει την απόκτηση έως και 49 ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk από τη Sikorsky, μετά από μια σειρά πελατών στο εξωτερικό που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τον τύπο αυτό».

«Λάβαμε επίσημο αίτημα από την Ελλάδα για την προμήθεια έως και 49 ελικοπτέρων Black Hawk», είπε ο πρόεδρος της Sikorsky, Πολ Λέμο.

Η Ελλάδα σε συνομιλίες για την αγορά έως και 49 Black Hawks από τη Sikorsky – Πότε παίρνει τα πρώτα

Ο Ελληνικός Στρατός επιχειρεί επί του παρόντος 64 Bell UH-1, αναφέρεται.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο αξιολογεί και εγκρίνει τις προτεινόμενες πωλήσεις όπλων σε πελάτες στο εξωτερικό, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό», σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ όπως υπογραμμίζεται η Sikorsky επιβεβαίωσε στο «FlightGlobal ότι η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα Ξένων Στρατιωτικών Πωλήσεων (FMS) για τον τύπο UH-60, αντί να επιδιώξει μια συμφωνία απευθείας εμπορικών πωλήσεων (DCS)».

Πιθανότατα θα περάσουν χρόνια πριν η Ελλάδα δει κάποιο από τα νέα Black Hawks καθώς υπάρχει μια αναμονή περίπου τριών ετών μεταξύ των οριστικών συμβολαίων παραγγελίας και της πρώτης παράδοσης.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται για κάτι πολύ μεγάλο – Ποια οδηγία έδωσαν στους πολίτες

Αρχύτας: Έρχεται και θα είναι τελείως διαφορετικό – Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στα πάντα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα σε συνομιλίες για την αγορά έως και 49 Black Hawks από τη Sikorsky – Πότε παίρνει τα πρώτα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ