Αρχική » Εξοπλιστικά

Η γαλλική επανάσταση στις εξαγωγές όπλων και η συμβολή της Ελλάδας

Οι εξαγωγές όπλων αποτελούν στρατηγικό ζήτημα για τη Γαλλία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Η γαλλική επανάσταση στις εξαγωγές όπλων και η συμβολή της Ελλάδας

Η γαλλική επανάσταση στις εξαγωγές όπλων οδήγησε τη Γαλλία στη δεύτερη θέση στον κόσμο όμως έχει και τη συμβολή της Ελλάδας.

«Οι πρόσφατες επιτυχίες που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια από το μαχητικό Rafale, το πυροβόλο όπλο Caesar και το υποβρύχιο Scorpène, ενισχύουν τη βιωσιμότητα της γαλλικής βιομηχανικής ικανότητας, η οποία είναι πιο σημαντική από ποτέ στο υποβαθμισμένο πλαίσιο ασφάλειας στην Ευρώπη και στον κόσμο», σημειώνει το γαλλικό αμυντικό σάιτ meta-defense.fr.

Οι εξαγωγές όπλων αποτελούν στρατηγικό ζήτημα για τη Γαλλία και είχαν επίσης ένα σχεδόν απροσδόκητο αποτέλεσμα καθώς «σύμφωνα με τον τελευταίο πίνακα που δημοσίευσε ο σουηδικός οργανισμός SIPRI, η Γαλλία θα είχε πάρει τη δεύτερη θέση στον κόσμο όσον αφορά τις αμυντικές εξαγωγές κατά την περίοδο 2019-2023».

«Αυτή είναι μια αναμφισβήτητη επιτυχία για τη Γαλλία, εξίσου αποτυχία για τη Ρωσία, η οποία έχει κάνει την αμυντική βιομηχανία της τον πυλώνα του οικονομικού της μετασχηματισμού», τονίζεται.

Να σημειωθεί πως η Γαλλία είδε μία δραστική αύξηση τις παραγγελίες των Rafale μετά την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών από την Ελλάδα, ενώ το ίδιο αναμένουν οι Γάλλοι να συμβεί και μετά την αγορά απο την Αθήνα των 3+1 γαλλικών φρεγατών Belharra.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτα ΥΔΡΑ: Γιατί έφυγαν τα drone που κινήθηκαν προς το μέρος της;

Rafale: Το μυστικό πίσω από την απόφαση των Γάλλων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η γαλλική επανάσταση στις εξαγωγές όπλων και η συμβολή της Ελλάδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ