Αρχική » Εξοπλιστικά

Paseo XLR: Τι έβαλαν οι Γάλλοι εκτάκτως στις φρεγάτες τους για να αντιμετωπίσουν τα drone των Χούτι σε αέρα και θάλασσα

Το νέο σύστημα ανίχνευσης, εμπλοκής και αναχαίτισης των Γάλλων λειτούργησε άψογα και τις τρεις φορές.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
Paseo XLR: Τι έβαλαν οι Γάλλοι εκτάκτως στις φρεγάτες τους για να αντιμετωπίσουν τα drone των Χούτι σε αέρα και θάλασσα

Πριν από λίγες μέρες, η γαλλική φρεγάτα αεράμυνας «Alsace» κατέστρεψε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούτι χρησιμοποιώντας το πυροβόλο των 76 χλστ.

Προηγουμένως, η γαλλική φραγάτα «Languedo», την οποία αντικατέστησε η «Alsace» στην Ερυθρά θάλασσα, για να αντιμετωπίσει τα drone των Χούτι χρησιμοποίησε τους πυραύλους Aster 15, οι οποίοι όμως κοστίζουν σημαντικά περισσότερα από τα ίδια τα drone των Χούτι.

Η Alsace όμως, δεν έφτασε απροετοίμαστη στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Γάλλοι εξόπλισαν την φρεγάτα τους με το σύστημα Paseo XLR, δίνοντας στο γαλλικό πλοίο τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το εξαιρετικά φθηνότερο πυροβόλο των 76 χλστ. για να καταρρίψει τα drones, διατηρώντας έτσι τους 32 πυραύλους Aster 15 και 30, για να αντιμετωπίσει απειλές πιο δύσκολες ή πιο μακρινές, σημειώνει το meta-defense.fr.

Paseo XLR: Τι έβαλαν οι Γάλλοι εκτάκτως στις φρεγάτες τους για να αντιμετωπίσουν τα drone των Χούτι σε αέρα και θάλασσα

Ένας Aster 15 μπορεί να αναχαιτίσει έναν στόχο σε απόσταση έως και 50 χλμ. εξασφαλίζοντας σημαντική απόσταση ασφαλείας για να αντιδράσει σε περίπτωση αποτυχίας της αναχαίτισης, ενώ το πυροβόλο των 76 χλστ. έχει εμβέλεια έως 8 χλμ.

Το σύστημα ανίχνευσης, εμπλοκής και αναχαίτισης των Γάλλων λειτούργησε άψογα και τις τρεις φορές.

Πρόκειται για το ηλεκτροοπτικό σύστημα Paseo XLR, που έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό, την αναγνώριση και την εμπλοκή πολλαπλών εναέριων και ναυτικών στόχων ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας κανάλια υπέρυθρων και βίντεο υψηλής ακρίβειας.

Διαβάστε επίσης:

Η γαλλική επανάσταση στις εξαγωγές όπλων και η συμβολή της Ελλάδας

Φρεγάτα ΥΔΡΑ: Γιατί έφυγαν τα drone που κινήθηκαν προς το μέρος της;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Paseo XLR: Τι έβαλαν οι Γάλλοι εκτάκτως στις φρεγάτες τους για να αντιμετωπίσουν τα drone των Χούτι σε αέρα και θάλασσα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ