Αρχική » Εξοπλιστικά

Η Ουκρανία παίρνει MQ-9 Reaper αφού τα Bayraktar πέφτουν;

Το Reaper τοποθετείται από τους Τούρκούς μεταξύ των Bayraktar TB2 SİHA και AKINCI TİHA.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Διεθνή
Η Ουκρανία παίρνει MQ-9 Reaper αφού τα Bayraktar πέφτουν;

Η Ουκρανία παίρνει MQ-9 Reaper αφού τα Bayraktar πέφτουν και πλέον δεν είναι αποτελεσματικά.

«Η αμερικανική εταιρεία General Atomics, η κατασκευάστρια του UAV MQ-9 Reaper, σκοπεύει να στείλει 2 συστήματα UAV στην Ουκρανία», αναφέρει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν 2 συστήματα UAV MQ-9 Reaper θα αποσταλούν στην Ουκρανία με 1 δολάριο, δηλαδή δωρεάν», τονίζεται.

«Η General Atomics, η οποία αρχικά σχεδίαζε να παρέχει 2 συστήματα Reaper και υποστήριξη εκπαίδευσης στην Ουκρανία, έχει επεκτείνει το πεδίο της προσφοράς της», αναφέρεται στο τουρκικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε στο Breaking Defense από στελέχη της εταιρείας, «η νέα προσφορά περιλαμβάνει επίσης ανταλλακτικά, τεχνική υποστήριξη και ορισμένες υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων και επικοινωνίας».

Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη εγκρίνει αυτή την προμήθεια. Να σημειωθεί πως η Ελλάδα γνωρίζει τα MQ-9 Reaper καθώς αριθμός αμερικανικών σταθμεύουν στη Λάρισα ενώ η Αθήνα έχει αιτηθεί επίσης την αγορά τριών UAV MQ-9 στην έκδοση Guardian.

Η Ουκρανία παίρνει MQ-9 Reaper αφού τα Bayraktar πέφτουν;

Στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, αναπτύχθηκαν από την Ουκρανία τουρκικά Bayraktar TB2 UCAV, ενώ περισσότερα από ένα Bayraktar TB2 UCAV δωρήθηκαν στην Ουκρανία από την κατασκευάστρια BAYKAR.

Μάλιστα οι Τούρκοι θέλουν να κατασκευάσουν και εργοστάσιο της BAYKAR στην Ουκρανία.

Το Reaper τοποθετείται από τους Τούρκούς μεταξύ των Bayraktar TB2 SİHA και AKINCI TİHA.

Πριν από λίγο καιρό, στη ρωσική στρατιωτική έκθεση Army-2023, κοντά στη Μόσχα, παρουσιάστηκαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 και SERÇE.

Το Bayraktar TB2 SİHA, το οποίο εκτέθηκε, έφερε τα σύμβολα της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και είχε πυρομαχικά MAM-L και MAM-C κάτω από την πτέρυγά του.

Μάλιστα, σε κάποια τουρκικά drone τα προειδοποιητικά φώτα ήταν αναμμένα, πράγμα που σημαίνει πως ίσως είναι σε κατάσταση που να «μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

Οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν τα Bayraktar αργούς εναέριους στόχους και μάλιστα υποστηρίζουν πως έχουν καταστρέψει όλα τα ουκρανικά Bayaraktar, που έστειλε η Τουρκία στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη στασιμότητα στα εξοπλιστικά – Δεν κουνιέται φύλλο πουθενά

Η Ελλάδα και οι βόμβες των Ισραηλινών που ισοπεδώνουν ολόκληρα τετράγωνα στη Γάζα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ουκρανία παίρνει MQ-9 Reaper αφού τα Bayraktar πέφτουν;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ