Αρχική » Διεθνή

Ρώσοι: Το Ισραήλ έχει αρχίσει να αποστρατεύει εφέδρους

Τι γίνεται με την στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Διεθνή
Ρώσοι: Το Ισραήλ έχει αρχίσει να αποστρατεύει εφέδρους

Ρώσοι: Το Ισραήλ έχει αρχίσει να αποστρατεύει εφέδρους – η στρατιωτική επιχείρηση έχει αναβληθεί για εβδομάδες.

Δεκατρείς μέρες μετά την κήρυξη του πολέμου μεταξύ Χαμάς – Ισραήλ και την κινητοποίηση Ισραηλινών εφέδρων, «ο ισραηλινός στρατός αρχίζει να τους στέλνει στα σπίτια τους», σημειώνει το πρακτορείο avia.pro.

«Η έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα έχει ήδη αναβληθεί αρκετές φορές για διάφορους λόγους», τονίζεται.

Σύμφωνα με τον πολεμικό ανταποκριτής του Wallanews Amir Bukhbut «ο κύριος λόγος είναι η εξωτερική πίεση, ιδίως οι επισκέψεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ».

Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι για να πραγματοποιήσει μια χερσαία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, το Ισραήλ απαιτεί διεθνή υποστήριξη. Η διεθνής κοινότητα ζητά την επίλυση των ανθρωπιστικών ζητημάτων στη Γάζα πριν από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών.

Ρώσοι: Το Ισραήλ έχει αρχίσει να αποστρατεύει εφέδρους

Επιπλέον, «ο στρατός αντιμετώπισε απώλειες: εκατοντάδες στρατεύσιμοι πέθαναν τις πρώτες μέρες του πολέμου, χιλιάδες τραυματίστηκαν και χρειάζεται χρόνος για πρόσθετη εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού», τονίζεται.

«Οι έφεδροι που στάλθηκαν στο σπίτι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους», αναφέρεται.

«Πρέπει να παραμείνουν σε ένα ορισμένο επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας και, εάν είναι απαραίτητο, να παρουσιαστούν σε στρατιωτικές βάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλοί παραπονιούνται για την αβεβαιότητα της κατάστασής τους, η οποία τους εμποδίζει να επιστρέψουν στην ειρηνική ζωή», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει για μήνες ή και χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Η Ουκρανία παίρνει MQ-9 Reaper αφού τα Bayraktar πέφτουν;

Έστειλαν κομάντος στην Τουρκία για να μην κλέβουν ελαιόλαδο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρώσοι: Το Ισραήλ έχει αρχίσει να αποστρατεύει εφέδρους». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ