Αρχική » Εξοπλιστικά

Η πολύ καλή εξέλιξη με τους Aster που αφορά και την Ελλάδα

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η εταιρεία έμαθε ότι «βάναυσα, ο χρόνος έχει σημασία».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Η πολύ καλή εξέλιξη με τους Aster που αφορά και την Ελλάδα

Η πολύ καλή εξέλιξη με τους Aster που αφορά και την Ελλάδα την ώρα που Thales, Dassault Aviation και MBDA ανακοίνωσαν συλλογικά έσοδα 27,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (30,3 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2023.

Τεράστια ήταν η ώθηση για τον αμυντικό τομέα της Γαλλίας καθώς τρεις από τις μεγάλες αμυντικές εταιρείες της χώρας κατέγραψαν αποτελέσματα ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2023.

Την ίδια ώρα, οι γαλλικές εταιρείες διεκδικούν επίσης εκκρεμείς παραγγελίες αξίας 101,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (111 δισεκατομμύρια δολάρια), την ώρα που οι εξαγωγές όπλων της Γαλλίας αυξήθηκαν κατά 47% μεταξύ 2019 και 2023.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της MBDA, με 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ (4,93 δισεκατομμύρια δολάρια) έσοδα και 9,9 δισεκατομμύρια ευρώ (10,8 δισεκατομμύρια δολάρια) σε παραγγελίες.

Η πολύ καλή εξέλιξη με τους Aster που αφορά και την Ελλάδα

Ο γαλλο-βρετανο-ιταλο-ισπανο-γερμανικός όμιλος πυραύλων έχει συσσωρευμένες παραγγελίες αξίας 28 δισεκατομμυρίων ευρώ (30,6 δισεκατομμύρια δολάρια) εκ των οποίων το 50 τοις εκατό είναι για τις πέντε εγχώριες αγορές των χωρών κατασκευής και το υπόλοιπο για εξαγωγές.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η εταιρεία έμαθε «βάναυσα, ότι ο χρόνος έχει σημασία», είπε ο Ερίκ Μπερανζέ, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, τονίζοντας ότι «έχουμε μεγάλη συνείδηση ​​των αναγκών των πελατών μας να επιταχύνουν».

Ο όμιλος εξετάζει όλα τα προϊόντα του, ιδιαίτερα την επίγεια αεράμυνα, «για να δούμε πώς μπορούμε τώρα να λάβουμε υπόψη αυτόν τον παράγοντα χρόνου».

Ως παράδειγμα, επεσήμανε το γεγονός ότι ένας πύραυλος Aster πριν από το 2022 χρειάζονταν 42 μήνες από την παραγγελία μέχρι την παράδοση ενώ η εταιρεία ελπίζει να μειώσει το χρόνο σε 10 μήνες έως το 2026.

Σημειώνουμε ότι Aster 30 θα διαθέτουν οι ελληνικές Belharra.

Διαβάστε επίσης:

Paseo XLR: Τι έβαλαν οι Γάλλοι εκτάκτως στις φρεγάτες τους για να αντιμετωπίσουν τα drone των Χούτι σε αέρα και θάλασσα

Η γαλλική επανάσταση στις εξαγωγές όπλων και η συμβολή της Ελλάδας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η πολύ καλή εξέλιξη με τους Aster που αφορά και την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ