Αρχική »

ΗΠΑ: Αλλάζουν τα δεδομένα – Αυτό είναι το νέο άρμα (RACER) με Τεχνητή Νοημοσύνη!

Οι ΗΠΑ δείχνουν ότι έχουν ξεφύγει σε όλα, με την Τεχνητή Νοημοσύνη να μπαίνει ακόμα πιο ενεργά στο στρατό.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Εξοπλιστικά
ΗΠΑ: Αλλάζουν τα δεδομένα – Αυτό είναι το νέο άρμα (RACER) με Τεχνητή Νοημοσύνη!

Με κάθε τρόπο αναβαθμίζουν οι ΗΠΑ τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους και πραγματικά το νέο τανκ που αποκάλυψε το Πεντάγωνο, κόβει την… ανάσα.

Πρόκειται για ένα άρμα, το οποίο μάλιστα διαθέτει και πράσινα… μάτια, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και είναι αυτόνομο, λειτουργώντας με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πρόκειται για ένα project που έχει δημιουργήσει η εταιρία Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), που συνεργάζεται φυσικά με όλες τις υπηρεσίες των ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ονομαστεί Robotic Autonomy in Complex Environments with Resiliency (RACER) και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό.

Πρόκειται για ένα άρμα με μήκος τα 6 μέτρα, ενώ ζυγίζει περίπου 12 τόνους και είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Το όχημα αυτό, είναι ιδανικό για να πλοηγείται σε ανώμαλο έδαφος, όπως πυκνή βλάστηση, χαντάκια, βράχια και πολλά άλλα και μάλιστα χωρίς ανθρώπινο χέρι να το ελέγχει.

Το χαρακτηριστικό του άρματος βέβαια είναι όπως προείπαμε τα δύο πράσινα φώτα που έχει στο μπροστινό μέρος του.

Αυτά σίγουρα θα αναρωτιέστε τι λειτουργείες έχουν. Αυτό έρχονται να απαντήσουν οι μηχανικοί της DARPA, αποκαλύπτοντας ότι δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Το μόνο που δείχνουν είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημα, ωστόσο και μόνο που κάποιος τα βλέπει, νιώθει έναν μικρό τρόμο.

Σίγουρα κανείς δεν ξέρει σε τι άλλο εργάζονται για τα εξοπλιστικά τους οι ΗΠΑ, που πάντα είναι πολύ ενεργές στον τομέα αυτό.

ΗΠΑ: Δείτε το νέο άρμα της DARPA!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: Αλλάζουν τα δεδομένα – Αυτό είναι το νέο άρμα (RACER) με Τεχνητή Νοημοσύνη!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ