Αρχική » Διεθνή

ΗΠΑ: Σκληρές πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν για τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ!

Χαμός στις ΗΠΑ με τις επιλογές του Τζο Μπάιντεν να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Εξοπλιστικά Διεθνή
ΗΠΑ: Σκληρές πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν για τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ!

Αρκετά μεγάλος διχασμός υπάρχει στις ΗΠΑ με τις αποφάσεις που έχει πάρει ο Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να βοηθήσει το Ισραήλ, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται.

Συγκεκριμένα, 88 αιρετοί, ιδίως μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ανήκουν στο Δημοκρατικό κόμμα, ζήτησαν από τον Πρόεδρο να αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο την αναστολής της βοήθειας αυτής.

Όλα αυτά, σε περίπτωση που η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου δεν αλλάξει τον τρόπο που διεξάγει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα τα 88 αυτά μέλη του Δημοκρατικού κόμματος, εκφράζουν τις τις «σοβαρές ανησυχίες (τους) για τη διεξαγωγή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ως προς την εσκεμμένη παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας», στέλνοντας επιστολή στον Τζο Μπάιντεν.

ΗΠΑ: Θα αλλάξει στάση ο Μπάιντεν;

Το Ισραήλ έχει επιβάλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς, όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην περιοχή υπάρχουν άμαχοι, που αρκετοί έχουν πληρώσει με τη ζωή τους, τον πόλεμο που έχει αρχίσει.

Ακόμα αν δεν αλλάξουν τα τωρινά δεδομένα, οι 88 Δημοκρατικοί ζητούν από τον Μπάιντεν, οι ΗΠΑ να μη βοηθήσουν και με στρατιωτικό υλικό, το οποίο το Ισραήλ χρησιμοποιεί στον… θόλο που έχει δημιουργήσει δημιουργώντας μία πολύ ισχυρή αντιαεροπορικής άμυνας.

Είναι ο ίδιος θόλος που θέλει η Ελλάδα να αποκτήσει όσο πιο άμεσα γίνεται, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο Νίκος Δένδιας.

Το θέμα είναι ότι όπως προείπαμε και η κατάσταση στις ΗΠΑ πάει να ξεφύγει, με τον πόλεμο του Ισραήλ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: Σκληρές πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν για τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ