Αρχική » Εξοπλιστικά

IRIS-T: Μυστήριο με τους 350 πυραύλους που φαίνεται πως έχει η Ελλάδα ενώ θεωρητικά δεν έχει

Στην ανάπτυξη του IRIS-T έχει συμμετοχή και η Ελλάδα.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
IRIS-T: Μυστήριο με τους 350 πυραύλους που φαίνεται πως έχει η Ελλάδα ενώ θεωρητικά δεν έχει

IRIS-T: Μυστήριο με τους 350 πυραύλους για τα F-16 που φαίνεται πως έχει η Ελλάδα ενώ θεωρητικά δεν έχει (ή είχε) σε αυτόν τον αριθμό.

Το IRIS-T είναι ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς που διατίθεται σε παραλλαγές αέρος-αέρος και εδάφους-αέρος.

Kαι ενώ το IRIS-T στην έκδοση εδάφους-αέρος έδειξε τα… δόντια του στην Ουκρανία, όπου η επιτυχία του αναφέρεται στο 100%, στην έκδοση αέρος-αέρος μπλέκουν κάπως τα πράγματα.

IRIS-T: Μυστήριο με τους 350 πυραύλους που φαίνεται πως έχει η Ελλάδα ενώ θεωρητικά δεν έχει

Στην ανάπτυξη του IRIS-T έχει συμμετοχή και η Ελλάδα (Ιntracom Defense) με ποσοστό 13%. Τα υπόλοιπα μερίδια ανάπτυξης του πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς είναι: Γερμανία 46%, Ιταλία 19%, Σουηδία 18% και ένα 4% μοιράζεται μεταξύ Καναδά και Νορβηγίας.

Το IRIS-T είναι σε θέση να αναχαιτίζει ταχέως κινούμενους και μικροσκοπικούς στόχους, όπως πυραύλους αέρος-αέρος/εδάφους-αέρος και πυραύλους και ρουκέτες αέρος-εδάφους/εδάφους-εδάφους, UAV/drones και πυραύλους κρουζ

Aν κοιτάξει κάποιος στο Wikipedia θα διαπιστώσει πως στις χώρες που κατέχουν τους IRIS-T βρίσκεται και η Ελλάδα, με 350 «κομμάτια».

Θεωρητικά η Ελλάδα δεν διέθετε IRIS-T για τα F-16 (είχαν παραγγελθεί αλλά είχε μείνει πίσω η παραλλαβή τους) εκτός αν αυτό έχει… αλλάξει (που μάλλον έχει δλδ) ή οδεύει προς το να αλλάξει.

Θα δείξει…

Άντε και στους εδάφους – αέρος IRIS-T SLM (αυτούς σίγουρα δεν τους έχει η Ελλάδα) προς αντικατάσταση των… HAWK.

Πάντως και στο σάιτ της ελληνικής Π.Α. φαίνονται πως τους έχουμε κανονικά ενώ το 350 είναι όντως ασύλληπτο.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Μήνυση κατά Ερντογάν για τους σεισμούς από το Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας

Η σύζυγος του Κώστα Κεντέρη υποψήφια βουλευτής στις εκλογές!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «IRIS-T: Μυστήριο με τους 350 πυραύλους που φαίνεται πως έχει η Ελλάδα ενώ θεωρητικά δεν έχει». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ