Αρχική » Εξοπλιστικά

Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία – Δίνει πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων – Tις δύο άμεσα;

Φωτιά στην αξιολόγηση της λίστας των ελληνικών κορβετών φαίνεται να βάζει ξανά η Γαλλία με τις πέντε Gowind.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία - Δίνει πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων - Tις δύο άμεσα;

Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία, σύμφωνα με γαλλικές πληροφορίες, προσφέροντας στην Ελλάδα πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων, τις δύο εκ των οποίων άμεσα;

Σύμφωνα με την γαλλική La Tribune, η Naval Group προσπάθησε να απαντήσει στην πρόταση των Ιταλών, προσφέροντας πέντε Gowind στην Αθήνα «συμπεριλαμβανομένων δύο που κατασκευάστηκαν στο Lorient» σε τιμή λίγο πιο κάτω από τα δύο δισ. ευρώ.

Οι Γάλλοι τονίζουν σε αυτό το σημείο ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες της La Tribune «δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

Η La Tribune θέτει επίσης το θέμα της ομοιογένειας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στην περίπτωση που δεν υπάρξει επιλογή της γαλλικής πρότασης.

Όπως σημειώνεται, σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα διαθέτει τέσσερα διαφορετικά πλοία όπως τις «Doha» (Fincantieri), τις φρεγάτες κλάσης Kortenaer (Damen), τις φρεγάτες κλάσης Hydra (TKMS) και τις φρεγάτες FDI (Naval Group) και «Doha» (Fincantieri).

«Αυτό δεν θα απλοποιήσει τη συντήρηση του στόλου», τονίζεται.

Από τους Γάλλους δεν περνά απαρατήρητη και η αγαστή σχέση Άγκυρας – Ρώμης αφού, όπως τονίζεται «κατά την περίοδο 2010-2020, η Ρώμη κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών που πωλούν όπλα στην Τουρκία, πολύ πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά πριν από την Ισπανία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία».

«Μεταξύ 2014 και 2018, οι Ιταλοί κατασκευαστές άμυνας εξήγαγαν όπλα αξίας σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην Άγκυρα», υπογραμμίζεται.

Aναφορικά με τους Ολλανδούς και τις Sigma, οι Γάλλοι «καίνε» την ολλανδική πρόταση αφού όπως λένε δεν έχει να προσφέρει καμία γεωπολιτική ωφέλεια στην Ελλαδα.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός πύργος UT30MK2 στα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ της Εθνοφρουράς

Κυπριακά επιθετικά ελικόπτερα σε ρόλο κυνηγών Bayraktar

Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία – Δίνει πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων – Tις δύο άμεσα;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία – Δίνει πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων – Tις δύο άμεσα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ