Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός πύργος UT30MK2 στα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ της Εθνοφρουράς

Πηγή που είναι κοντά στο θέμα, έλεγε στα gestratigika.gr, πως η συγκεκριμένη περίπτωση θα αποτελέσει τρομερή αναβάθμιση των κυπριακών αρμάτων.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός πύργος UT30MK2 στα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ της Εθνοφρουράς

Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός πύργος UT30MK2 στα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ της Εθνοφρουράς και αλλάζει επίπεδο στα κυπριακά τεθωρακισμένα.

Ο πύργος UT30MK2 turret των Ισραηλινών προτείνεται για εγκατάσταση στα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ της Κύπρου.

Πηγή που είναι κοντά στο θέμα, έλεγε στα geostratigika.gr, πως η συγκεκριμένη περίπτωση θα αποτελέσει τρομερή αναβάθμιση των κυπριακών αρμάτων.

Θυμίζουμε πως όπως είχε συμβεί με 36 ρουμάνικα θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Piranha V 8×8, ο ισραηλινός πύργος UT30MK2 αναμένεται να περιλαμβάνει ένα αυτόματο πυροβόλο ATK MK44 ABM 30 mm και ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm. Διαθέτει προειδοποίηση λέιζερ (LWS) και προαιρετικά διαθέτει χειροβομβίδες καπνού.

Να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός του πυργίσκου επιτρέπει την προσαρμογή επιπλέον εξοπλισμού (σ.σ. NLOS;)

Η πρόταση αυτή έπεσε για πρώτη φορά για τα ελληνικά τεθωρακισμένα, όμως η πρόταση της γερμανικής Rheinmetall για την κατασκευή για τον Ελληνικό Στρατό 150 τεθωρακισμένων οχημάτων ΟΠΛΙΤΗΣ (4×4) και τον εκσυγχρονισμό 100 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού ΛΕΩΝΙΔΑΣ, άφησε την ισραηλινή πρόταση πίσω.

Να αναθερθεί πως οι Έλληνες επιτελείς επιθυμούν διακαως τα γερμανικά KF41 Lynx, γιατί είναι ιδανικά για να ακολουθήσουν στο πεδίο της μάχης τα Leopard 2 A6 HEL.

Oι Γερμανοί μην ξεχνάμε πως έχουν προτείνει ακόμα και την αναβάθμιση των 183 αρμάτων Leopard 2A4.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα αγοράζει συστήματα που τυφλώνουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

F-35: Η Ελλάδα θέλει να τα πάρει πιο γρήγορα – Ζήτησε και μεταχειρισμένα;

Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός πύργος UT30MK2 στα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ της Εθνοφρουράς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός πύργος UT30MK2 στα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ της Εθνοφρουράς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ