Αρχική » Ελληνοτουρκικά

To ελληνικό σχέδιο για τα τουρκικά F-16 – Η παγίδα των υπερπτήσεων που έπεσε η Τουρκία

Η παγίδα των υπερπτήσεων που έπεσε η Τουρκία αφού πρέπει να αποδείξει πως δεν... τις έκανε.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
To ελληνικό σχέδιο για τα τουρκικά F-16 - Η παγίδα των υπερπτήσεων που έπεσε η Τουρκία

To ελληνικό σχέδιο για τα τουρκικά F-16 την ώρα που επιχειρείται μεταβολή στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιχειρεί να περάσει την πώληση των F-16 πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου στο Κογκρέσο.

Όμως τα… βρίσκει σκούρα αφού ομάδα δέκα βουλευτών πέρασε τροπολογία στο αμερικανικό Κογκρέσο να μην δοθούν τα F-16 στην Τουρκία, έως ότου αποδειχθεί ότι τους τελευταίους έξι μήνες η Τουρκία δεν έχει κάνει υπερπτήσεις και παραβιάσεις άλλου νατοϊκού κράτους (σ.σ. όπως π.χ. της Ελλάδας) καθώς και ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ενάντια σε άλλο νατοϊκό κράτος.

Δεν πρέπει να δοθούν όπλα πρώτης γραμμής στην Τουρκία, βάσει των κυρώσεων των ΗΠΑ προς την Άγκυρα για την αγορά από την Τουρκία των ρωσικών S-400.

Να σημειωθεί πως τα αμερικανικά F-16 που ζητά να αγοράσει η Τουρκία από τις ΗΠΑ, με φόντο την τροπολογία που κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε κατά των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι θεωρούνται και είναι σημαντικοί σύμμαχοι των Αμεριανών.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να καθυστερήσει την πώληση των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, η οποία επίσης έχει βάλει το τουρκικό λόμπι να πιέζει Αμερικανούς γερουσιαστές για να περάσει η πώληση.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η Τουρκία και οι ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο εθνών μας», έγραψε ο Αμερικανός γερουσιαστής, Λίντσει Γκράχαμ, στο Twitter αναφορικά με τα αμερικανικά F-16 που θέλει η Τουρκία.

Ο Οκτώβριος θεωρείται μήνας σταθμός για τα νέα τουρκικά F-16. Aν δεν έχει προχωρήσει μέχρι τότε η πώλησή τους, τότε θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία μετά τις εκλογές στο Κογκρέσο, πράγμα που σημαίνει πως θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος για τους Τούρκους.

Την ίδια ώρα βέβαια η Ελλάδα θα συνεχίσει να εξοπλίζεται και να λαμβάνει τα Rafale και επιπλέον εκσυγχρονισμένα Viper.

Διαβάστε επίσης:

Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία – Δίνει πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων – Tις δύο άμεσα;

Κυπριακά επιθετικά ελικόπτερα σε ρόλο κυνηγών Bayraktar

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «To ελληνικό σχέδιο για τα τουρκικά F-16 – Η παγίδα των υπερπτήσεων που έπεσε η Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ