Αρχική » Εξοπλιστικά

Lotus: Οι Λιθουανοί ερωτεύτηκαν το ελληνικό στελθ drone;

Λέτε να έχουμε την πρώτη... νίκη ελληνικού drone απέναντι στον τουρκικό ανταγωνισμό των τουρκικών Bayraktar;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Lotus: Οι Λιθουανοί ερωτεύτηκαν το ελληνικό στελθ drone;

Lotus: Οι Λιθουανοί ερωτεύτηκαν το ελληνικό στελθ drone ενώ έχουν πάρει απόφαση για στροφή στα oπλισμένα UAV και περιπλανόμενα πυρομαχικά.

Η Λιθουανία έχει πάρει την απόφαση να εφοδιαστεί με drone και UAV, με το Βίλνιους να έχει ήδη προμηθευτεί με τα «Switchblade 600» από τις Ηνωμένες Πολιτείες (σ.σ. αρέσουν και στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα).

Έτσι, με τα… πολλά και με τα λίγα το ταξίδι της πρέσβειρας της Λιθουανίας στην Ελλάδα, Λίνα Σκερστοναΐτε, στην έδρα της INTRACOM DEFENSE στο Κορωπί δεν άργησε να ανοίξει την κουβέντα για τον λόγο της επίσκεψής της.

Επίσημα, όπως ενημερώνει και με την ανακοίνωσή της η INTRACOM DEFENSE, η Λίνα Σκερστοναΐτε έλαβε πληροφορίες για το Σύστημα Επικοινωνίας & Πληροφοριών WiSPR, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία σε διάφορα στρατιωτικά οχήματα των λιθουανικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ η IDE έχει δημιουργήσει «ένα πλήρως εξοπλισμένο και εξειδικευμένο κέντρο υποστήριξης στη Λιθουανία, επιτρέποντας την πλήρη συντήρηση του συστήματος και την ικανότητα παραγωγής τοπικών υποσυστημάτων».

Lotus: Οι Λιθουανοί ερωτεύτηκαν το ελληνικό στελθ drone;

Η απόφαση της Λιθουανίας να ερευνήσει την αγορά drone και UAV παγκοσμίως ανοίγει παράθυρο για την συζήτηση γύρω από το ελληνικό Lotus, το οποίο κατασκευάζει η INTRACOM DEFENSE.

Να σημειωθεί ότι η IDE ξεκίνησε με την HΝMAA τη διαδικασία πιστοποίησης του Low Observable Unmanned Aircraft System «LOTUS», προκειμένου να αποκτήσει το Military Type Certificate (MTC), σύμφωνα με τα πρότυπα πιστοποίησης NATO (STANAG 4671), στο πλαίσιο υλοποίησης του ομώνυμου ευρωπαϊκού προγράμματος.

Στο παρελθόν Γάλλοι αναλυτές συνέδεσαν την επίσκεψη του πρέσβη του Ισραήλ στις εγκαταστάσεις της INTRACOM DEFENSE στο Κορωπί με τις εξελίξεις γύρω από το μυστικοπαθή πρόγραμμα ανάπτυξης του stealth drone LOTUS που είναι να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Λέτε να έχουμε την πρώτη… νίκη ελληνικού drone απέναντι στον τουρκικό ανταγωνισμό των τουρκικών Bayraktar;

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη είδηση και στην Τουρκία η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και μήνυμα συμπαράστασης από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Αποκάλυψη – σοκ για τα Τέμπη: «Επί 45 ολόκληρα λεπτά έψαχναν να βρουν σε ποιο κομμάτι της διαδρομής βρίσκεται το τρένο»!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lotus: Οι Λιθουανοί ερωτεύτηκαν το ελληνικό στελθ drone;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ