Αρχική » Εξοπλιστικά

O Μακρόν έταξε Mirage στην Ουκρανία αλλά η Γαλλία μπορεί να στείλει μόνο έξι – Εννοούσε και τα ελληνικά;

Η Γαλλία έχει 26 Mirage 2000-5 εκ των οποίων τα τέσσερα εδρεύουν μόνιμα στο Τζιμπουτί, τέσσερα αναπτύχθηκαν στην Λιθουανία και δύο στη Σουηδία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
O Μακρόν έταξε Mirage στην Ουκρανία αλλά η Γαλλία μπορεί να στείλει μόνο έξι - Εννοούσε και τα ελληνικά;

Ο Γάλλος πρόεδρος, Μανουέλ Μακρόν, έταξε… την αποστολή γαλλικών Mirage στην Ουκρανία, ομως εδώ υπάρχει ένα… προβληματάκι. Η Γαλλία δεν μπορεί να στείλει παραπάνω από έξι Mirage 2000-5 στο Κίεβο, καθώς δεν έχει μεγάλο αριθμό μαχητικών, τα οποία μετά βίας συνολικά φτάνουν τα 200.

Η Ουκρανία θέλει 120 μαχητικά F-16 και Μirage για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους Ρώσους, όμως οι Γάλλοι δεν μπορούν να δώσουν μεγάλο αριθμό Mirage.

Mάλιστα η γαλλική Le Monde αντιτίθεται στην απόφαση Μακρόν να δώσει Mirage 2000-5 στην Ουκρανία, τονίζοντας πως μπορεί να μην είναι τόσο εξελιγμένα όσο τα Rafale όμως «απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ξεπερασμένα» και «παραμένουν ουσιαστικό μέρος της άμυνας του γαλλικού ουρανού καθώς και των εξωτερικών επιχειρησεων υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ».

Η Γαλλία έχει 26 Mirage 2000-5 εκ των οποίων τα τέσσερα εδρεύουν μόνιμα στο Τζιμπουτί, τέσσερα αναπτύχθηκαν στην Λιθουανία και δύο στη Σουηδία.

Συνολικά έχουν παραχθεί 111 Mirage 2000-5 και διατίθεται επίσης στην Ελλάδα, τ ο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την ίδια ώρα η Ολλανδία και η Δανία θα δώσουν τον Αύγουστο 61 F-16 στην Ουκρανία, με τη Νορβηγία και το Βέλγιο να υπόσχονται επίσης F-16 στο Κίεβο

Να σημειωθεί πως 2.300 F-16 υπηρετούν σε 25 χώρες.

Μήπως ο Μακρόν, αφού οι Γάλλοι δεν θέλουν να δώσουν τα γαλλικά Mirage εννοούσε τα… ελληνικά;

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση των Χούτι

Τουρκικά ΜΜΕ: Πρόταση για θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και συνεργασία με Ελλάδα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O Μακρόν έταξε Mirage στην Ουκρανία αλλά η Γαλλία μπορεί να στείλει μόνο έξι – Εννοούσε και τα ελληνικά;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ