Αρχική » Γεωστρατηγική

Ερυθρά Θάλασσα: Ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση των Χούτι

Ένας ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Γεωστρατηγική
Ένας ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εναντίον ουκρανικού πλοίου

Κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν την Πέμπτη (13/6) οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εναντίον ουκρανικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, ένας ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά.

Όπως ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM) το ουκρανικής ιδιοκτησίας M/V Verbena, υπό σημαία Παλάου, επλήγη από δύο πυραύλους που προκάλεσαν πυρκαγιά στο πλοίο.

Να σημειωθεί πως οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τρεις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων το προηγούμενο 24ωρο. Εκτός της πυραυλικής επίθεσης εναντίον του Verbena στον Κόλπο του Άντεν, στο στόχαστρο των Χούτι μπήκαν επίσης τα πλοία SeaGuardian και Athina στην Ερυθρά Θάλασσα, είπε ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σάρια κατά την ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.


Παράλληλα, άγιο είχε η Φρεγάτα Ύδρα που έριξε drone των Χούτι με το πυροβόλο της.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικά ΜΜΕ: Πρόταση για θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και συνεργασία με Ελλάδα!

Ελληνοτουρκικά: Αμηχανία στην Άγκυρα – Οι ΗΠΑ συζητούν την αναβάθμιση των ελληνικών MLRS στα 500 χλμ εμβέλεια;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερυθρά Θάλασσα: Ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση των Χούτι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ