Αρχική » Εξοπλιστικά

Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar – Τι θέλουν να προλάβουν οι Τούρκοι και ο ρόλος της Ελλάδας

Οι Τούρκοι γνωρίζουν την στροφή που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει η Ελλάδα, με τη βοήθεια Ισραηλινών και Γάλλων στα λεγόμενα «περιπλανόμενα πυρομαχικά».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar - Τι θέλουν να προλάβουν οι Τούρκοι και ο ρόλος της Ελλάδας

Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar και τα AKINCI από τους Τούρκους που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τις δυνατότητες που αναπτύσσει η Ελλάδα.

Οι τουρκικές BAYKAR και Roketsan συνεχίζουν να εργάζονται για την παροχή ικανότητας εμπλοκής αέρος-αέρος σε τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UCAV), τονίζει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Ένας ειδικός εκτοξευτής (το τμήμα που επιτρέπει την εκτόξευση του πυραύλου από το αεροσκάφος) σχεδιάζεται για το «SUNGUR Air-to-Air Missile» ενώ η Roketsan κάνει διάφορες τροποποιήσεις για το SUNGUR, σημειώνεται.

Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar – Τι θέλουν να προλάβουν οι Τούρκοι και ο ρόλος της Ελλάδας

Η Τουρκία στοχεύει να προσθέσει στο απόθεμά της τα πρώτα UCAV στον κόσμο που χρησιμοποιούν πυραύλους αέρος-αέρος στο πεδίο της μάχης.

Οι Τούρκοι παρακολουθούν τα UAV καμικάζι και τους πυραύλους κρουζ που χρησιμοποιούνται ενεργά στις πρόσφατες μάχες.

«Οι επιθέσεις με UAV καμικάζι, το κόστος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 χιλιάδων δολαρίων, φέρνουν τα συστήματα αεράμυνας σε δύσκολη θέση λόγω του μικρού μεγέθους και του μεγάλου αριθμού UAV. Από την άλλη, οι πύραυλοι αεράμυνας που εκτοξεύονται εναντίον UAV αξίας 30-50 χιλιάδων δολαρίων έχουν τιμή μονάδας από 1 έως 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Εκτιμάται ότι μη επανδρωμένες πλατφόρμες όπως το AKINCI και το Bayraktar TB2, εξοπλισμένες με ραντάρ AESA , μπορούν να εκτελέσουν πολύ πιο αποτελεσματική και φθηνότερη εμπλοκή εναντίον εναέριων στόχων όπως UAV καμικάζι, πύραυλοι κρουζ και ελικόπτερα με το SUNGUR Air-to-Air Missile», αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι γνωρίζουν την στροφή που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει η Ελλάδα, με τη βοήθεια Ισραηλινών και Γάλλων στα λεγόμενα «περιπλανόμενα πυρομαχικά» και ετοιμάζονται και γι αυτό το ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η Ελλάδα θέλει εκτός από το Iron Dome και την Σφεντόνα του Δαβίδ

Έβγαλαν τα μπλοκάκια στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις – Γιατί η επίθεση του Ιράν μελετάται και ο ρόλος της Τουρκίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar – Τι θέλουν να προλάβουν οι Τούρκοι και ο ρόλος της Ελλάδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ