Αρχική » Εξοπλιστικά

Τα ελληνικά μυστικά συστήματα anti-drone

Ακυρώνουν τις επικοινωνίες και το GPS των τουρκικών drone;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τα ελληνικά μυστικά συστήματα anti-drone

Τα ελληνικά μυστικά συστήματα anti-drone στοχεύουν τα drones της Τουρκίας.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου αμυντικού τύπου, «μόλις πρόσφατα άρχισε να χειρίζεται με ισραηλινή τεχνογνωσία».

«Κατά τη διάρκεια του 2022, η Ελλάδα έχει στήσει διακριτικά μια πραγματική ομπρέλα ενάντια σε εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από νησιά και άλλες κρίσιμες περιοχές σε όλη τη χώρα», σημειωνει το defence-industry.eu.

Τα ελληνικά μυστικά συστήματα anti-drone

«Τα συστήματα χρησιμοποιούν ισραηλινή τεχνολογία για να τυφλώνουν τα drones και να διακόπτουν τον τρόπο πτήσης τους. Πρόκειται ουσιαστικά για μια έκδοση ενός συστήματος κατά των UAV με δυνατότητες συγκρίσιμες με το Drone Dome του Ισραήλ, αλλά προσαρμοσμένο στις μοναδικές απαιτήσεις της Ελλάδας και στην τοπογραφική γεωγραφία των νησιών και άλλων παραμεθόριων περιοχών», αναφέρεται.

«Το Drone Dome, που κατασκευάστηκε από την Rafael Advanced Defense Systems του Ισραήλ, ειδικεύεται στην καταπολέμηση εχθρικών drones και μπορεί να εξαλείψει τα drones παρεμποδίζοντας τις επικοινωνίες και το GPS τους. Χρησιμοποιεί ένα αόρατο λέιζερ 10 κιλοβάτ ικανό να καταρρίπτει drones από απόσταση έως και δύο χιλιομέτρων για πλήρως αυτόνομα drones», γράφει το defence-industry.eu.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Πώς και οι ελληνικές παραγγελίες πυραύλων εκτόξευσαν την MBDA

Τουρκία: «Κλαίγονται» στις ΗΠΑ οι Τούρκοι: «Στην Ελλάδα δίνετε τα υπερσύγχρονα F-35, δώστε σε εμάς έστω τα παλιά F-16»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα ελληνικά μυστικά συστήματα anti-drone». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ