Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale F5: Πως θα γίνει το Super Rafale – Τι θα συμβεί στο μέλλον με τα ελληνικά μαχητικά και τα όπλα τους

Τα Super Rafale και τα drone που θα ελέγχουν.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale F5: Πως θα γίνει το Super Rafale - Τι θα συμβεί στο μέλλον με τα ελληνικά

Rafale F5: Πως θα γίνει Super Rafale και τι θα συμβεί στο μέλλον με τα ελληνικά F3 που παραλαμβανει η Ελλάδα – Μέχρι που θα εξελιχθούν.

Πριν από λίγες ημέρες, το πρώτο Rafale στο πρότυπο F4.1 παραδόθηκε στο Military Air Expertise Center ή CEAM, στην αεροπορική βάση 118 στη Γαλλία.

«Αυτό το νέο πρότυπο θα εξοπλίσει το Rafale με νέες αναμενόμενες δυνατότητες, όπως το στόχαστρο κράνους, νέες λειτουργίες αέρος-αέρος και αέρα-εδάφους του συστήματος εμπλοκής του, εκτεταμένη σύντηξη δεδομένων και ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο σύστημα αυτοπροστασίας SPECTRA», σημειώνει το meta-defence.fr.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, το πρότυπο F4.1 «θα μπορεί να εφαρμόσει νέα πυρομαχικά όπως ο πύραυλος αέρος-αέρος μικρού και μεσαίου βεληνεκούς MICA NG που υπόσχεται να είναι ο καλύτερος στην κατηγορία του, όπως ήταν το MICA στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η νέα A2SM 1000 κιλων προωθούμενη βαριά βόμβα ικανή να εξαλείψει τις πιο καλά οχυρωμένες αποθήκες, καθώς και νέο Talios pod της Thales.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, ολα τα Rafale F3R (σ.σ. σαν τα ελληνικά) που βρίσκονται επί του παρόντος σε υπηρεσία με τις γαλλικές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, καθώς και πιθανώς εξαγόμενα αεροσκάφη, «θα εξελιχθούν προς αυτό το πρότυπο τα επόμενα χρόνια».

Όσο για τα νέα μαχητικά που θα παραδοθούν από το 2025 και μετά, θα είναι στο πρότυπο F4.2, το οποίο θα προετοιμάσει την άφιξη «μιας μεγάλης εξέλιξης του Rafale που θα έρθει, του προτύπου F5».

Rafale F5: Πως θα γίνει το Super Rafale – Τι θα συμβεί στο μέλλον με τα ελληνικά

Το πρότυπο F5 αφορά σε μία σημαντική εξέλιξη του αεροσκάφους τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και χωρητικότητας, αναγκάζοντας το Rafale να εξελιχθεί φυσικά για να φιλοξενήσει νέα συστήματα και εξοπλισμό.

Πρώτο επακόλουθο, τα Rafales πριν από την έκδοση F4.2 δεν θα μπορούν να εξελιχθούν προς αυτό το πρότυπο και είναι πιθανό να προκύψει ένας διπλός κλάδος εξέλιξης από το πρότυπο F4.

Πράγματι, το Rafale F5 θα φέρει νέο υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο, τον ASN4G που θα αντικαταστήσει τον ASMPA-Re, νέους πυραύλους κρουζ και πυραύλους κατά πλοίων, καθώς και πιθανότατα ένα νέο πυρομαχικό κατά των ραντάρ.

«Πάνω από όλα, το Rafale F5 θα φέρει και θα ελέγχει πολεμικά drones όπως τα Remote Carrier, το οποίο θα του επιτρέψει να επεκτείνει σημαντικά τις ικανότητές του ανίχνευσης και εμπλοκής.

Αυτά τα drones έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν ανιχνευτές (ραντάρ, ηλεκτροοπτικά συστήματα, ηλεκτρονικά συστήματα ακρόασης, κ.λπ.) ή βλήματα , βόμβες, συστήματα εμπλοκής ή ηλεκτρονικού πολέμου κ.λπ..

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Ο τουρκικός βαλλιστικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους με βεληνεκές 150+ χιλιομέτρων που λένε πως δεν πιάνει η αεράμυνα

Survivor 9/3: Οριστικό spoiler στη Live μετάδοση για το έπαθλο φαγητού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale F5: Πως θα γίνει το Super Rafale – Τι θα συμβεί στο μέλλον με τα ελληνικά μαχητικά και τα όπλα τους». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ