Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Ο τουρκικός βαλλιστικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους με βεληνεκές 150+ χιλιομέτρων που λένε πως δεν πιάνει η αεράμυνα

H πρώτη δοκιμαστική εκτόξευσή του πραγματοποιήθηκε από ένα AKINCI τον Δεκέμβριο του 2022.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τούρκοι: Ο τουρκικός βαλλιστικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους με βεληνεκές 150+ χιλιομέτρων που δεν πιάνει η αεράμυνα

Τούρκοι: Τουρκικός βαλλιστικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους στα τουρκικά UAV με βεληνεκές 150+ χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος UAV-230 αναπτύχθηκε από την τουρκική Roketsan, είναι υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος αέρος-εδάφους και η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευσή του πραγματοποιήθηκε από ένα AKINCI τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο βαλλιστικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους UAV-230 έχει βεληνεκές 150+ χιλιομέτρων.

Στο πλαίσιο της πρώτης δοκιμής βολής του πυραύλου ο TRG230-UAV εκτοξεύτηκε σε στόχο που καθορίστηκε στη Σινώπη από ένα AKINCI TİHA από υψόμετρο 25.000 ποδιών και «χτύπησε με επιτυχία τον στόχο του από βεληνεκές άνω των 100 χιλιομέτρων», σημειώνει το τουρκικο αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Τούρκοι: Ο τουρκικός βαλλιστικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους με βεληνεκές 150+ χιλιομέτρων που δεν πιάνει η αεράμυνα

Το αποτελεσματικό βεληνεκές του πυραύλου είναι 150 χιλιόμετρα, ανάλογα με την ταχύτητα και το ύψος στο οποίο εκτοξεύεται.

Ο UAV-230 όταν απελευθερωθεί από το UAV, εκτελεί ελεύθερη πτώση στον αέρα για ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ανάβει αυτόνομα τον κινητήρα στερεού καυσίμου του.

«Προσφέρει στον χρήστη την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσει σε κρίσιμες αποστολές χωρίς να μπει βαθιά σε εχθρικές θέσεις. Από την άλλη, είναι πολύ δύσκολο να καταστραφεί ο πύραυλος με κλασικά μέτρα αεράμυνας», σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια στις ακτές των ΗΠΑ – Χρησιμοποιούν τακτικές από τον ψυχρό πόλεμο οι Ρώσοι

Κίνδυνος ασφαλείας για 15 περιφερειακά αεροδρόμια – Προειδοποίηση για νέα Τέμπη στον αέρα – Καταγγελίες φωτιά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Ο τουρκικός βαλλιστικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους με βεληνεκές 150+ χιλιομέτρων που λένε πως δεν πιάνει η αεράμυνα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ