Αρχική » Featured

Φρεγάτες: Η Γερμανία κάνει τις F127 σαν τα Arleigh Burke

Οι Γερμανοί διαθέτους φρεγάτες 4 φρεγάτες Brandenbourg 4500 τόνων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά Διεθνή
Φρεγάτες: Η Γερμανία κάνει τις F127 σαν τα Arleigh Burke

Φρεγάτες: Η Γερμανία κάνει τις F126 σαν τα Arleigh Burke και φεύγει από την λογική των Belharra.

Σε σύγκριση από άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά ναυτικά, όπως το Βασιλικό Ναυτικό, το Marine Nationale και το Marina Militare, το γερμανικό Bundesmarine είναι σαφώς πίσω από την άποψη των δυνατοτήτων ανοικτής θάλασσας.

Οι Γερμανοί διαθέτους φρεγάτες 4 φρεγάτες Brandenbourg 4500 τόνων, καθώς και βαριές φρεγάτες άνω των 7000 τόνων της κλάσης Baden-Wurtenberg.

Οι φρεγάτες F125 κλάσης Baden-Wurtenberg είναι όμως σαφώς υποοπλισμένες, αφού έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε περιοχές χαμηλής έντασης.

Από το 2028, η Bundesmarine πρέπει να παραλάβει 4 νέες φρεγάτες F126 που προορίζονται να αντικαταστήσουν τις 4 φρεγάτες Baden-Wurtenberg που τέθηκαν σε υπηρεσία μεταξύ 1994 και 1998.

Φρεγάτες: Η Γερμανία κάνει τις F127 σαν τα Arleigh Burke

Τα νέα πλοία του προγράμματος MKS 180, που χαρακτηρίζονται πάντα ως φρεγάτες, θα φτάσουν σε χωρητικότητα 10.000 τόνων για μήκος 166 μέτρα.

«Ωστόσο, η διαμόρφωσή τους συζητείται πολύ στον Ρήνο», σημειώνει το meta-defense.fr.

Πράγματι, παρά τη μεγάλη χωρητικότητα, την πολύ υψηλή αυτονομία στη θάλασσα και την ενισχυμένη ικανότητα επιβίωσης, τα F126 θα είναι εξαιρετικά ανεπαρκώς οπλισμένα για ένα πλοίο αυτής της χωρητικότητας, με μόνο 16 κάθετα σιλό Mk41 που προορίζονται να φιλοξενήσουν 64 αντιαεροπορικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς ESSM, οκτώ αντιπλοϊκούς πυραύλους NSM, δύο συστήματα CIWS C-RAM και ένα πυροβόλο 127 mm.

Την ίδια ώρα τα αμερικανικά αντιτορπιλικά Arleigh Burke έχουν εκτόπισαμ 9700 τόνους για 155 μέτρα μήκος και φέρουν 96 κάθετα σιλό.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν πυροδοτήσει εξειδικευμένα κοινωνικά δίκτυα, η Bundesmarine φαίνεται να θέλει να διορθώσει την κατάσταση με την επόμενη κλάση φρεγάτας F127, η οποία θα φτάνει τα 220 μέτρα μήκος και τους 12.000 τόνους εκτόπισμα και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την επόμενη δεκαετία.

Διαβάστε επίσης:

Rafale F5: Πως θα γίνει το Super Rafale – Τι θα συμβεί στο μέλλον με τα ελληνικά μαχητικά και τα όπλα τους

Τουρκία: Θα ξυπνήσουν και στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο τα φονικά τσιμπούρια – Ποια η σπάνια ασθένεια που μεταδίδουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Η Γερμανία κάνει τις F127 σαν τα Arleigh Burke». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ