Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Τι κάνει η Τουρκία για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά μαχητικά από τη Γαλλία

Ο πονοκέφαλος των Τούρκων και οι... ασπιρίνες των F-16 μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της Άγκυρας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale: Τι κάνει η Τουρκία για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά μαχητικά από τη Γαλλία

Rafale: Τι κάνει η Τουρκία για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά μαχητικά και ενώ πήρε το ΟΚ για την αγορά 40 νέων F-16 Viper από τις ΗΠΑ και τον εκσυγχρονισμό άλλων 79.

Η Τουρκιά κανονικά θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένη με το «ναι» των ΗΠΑ για την αγορά 40 F-16 Viper και τον εκσυγχρονισμό άλλων 79 τουρκιών F-16 σε επίπεδο Viper.

Όμως… η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν φτάνει στην Άγκυρα.

Ο λόγος ποιος είναι;

Ότι η Τουρκία ξέρει πως ακόμα και όταν πάρει τα νέα Viper και ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων τουρκικών μαχητικών, ακόμα και τότε η Ελλαδα θα έχει το πάνω χέρι στον αέρα.

Όχι, η Αθήνα δεν θα έχει το πλεονέκτημα στον αέρα σε σχέση με την Τουρκία λόγω των F-35 που θα πάρει κάποια στιγμή στο μέλλον από τις ΗΠΑ, αλλά λόγω των Rafale.

Oι Τούρκοι δεν έχουν τρόπο να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale, την ώρα που η Ελλάδα μπορεί να μην μείνει στον αριθμό των γαλλικών μαχητικών που διαθέτει αλλά να πάρει και άλλα στο μέλλον.

Το βασικό πρόβλημα των Τούρκων είναι πως με τα ελληνικά Rafale η Ελλάδα θα έχει κλειδωμένο το Αιγαίο, καθώς τα τουρκικά μαχητικά μόλις βγουν από τα τουρκικά παράλια θα είναι καταδικασμένα από τους Meteor.

Έτσι οι Τούρκοι, προσπαθώντας να βρουν λύση αποφάσισαν, παρά την αγορά των Viper να αγοράσουν και 40 Eurofighter.

Ο στόχος είναι τα Eurofighter να αντιμετωπίσουν τα Rafale καθώς δεν έχουν άλλη… ελπίδα οι Τούρκοι.

«Αν και δεν αναμένει από το Κογκρέσο να εμποδίσει την πώληση των F-16, η Τουρκία εξακολουθεί να θέλει να αγοράσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας», γράφει το Reuters.

O λόγος που οι Τούρκοι συνεχίζουν να θέλουν τα Eurofighter είναι φυσικά οι πύραυλοι Meteor που διαθέτουν ώστε να μπορούν να απαντήσουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Toύρκοι: Μην ακούτε τι λένε οι Έλληνες – Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την προμήθεια των F-16 Block 70 – Δείτε τι οπλισμό θα πάρουν

Φρεγάτες: Γιατί η Ελλάδα παίρνει μέσω ΗΠΑ τις Constellation που βασίζονται στις γαλλικές FREMM – Αφού μιλάει με το Παρίσι απευθείας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Τι κάνει η Τουρκία για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά μαχητικά από τη Γαλλία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ