Αρχική » Γεωστρατηγική

Αμερικανικό πλοίο αστακός έφτασε δευτερόλεπτα πριν χτυπηθεί από πύραυλο των Χούτι και εμείς στέλνουμε γυμνή φρεγάτα – Καμία λογική

Τα πυροβόλα Phalanx έχουν εμβέλεια δύο χιλιομέτρων, απόσταση πολύ κοντινή αν κάτι δεν πάει καλά.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Αμερικανικό πλοίο αστακός έφτασε δευτερόλεπτα πριν χτυπηθεί από πύραυλο των Χούτι και εμείς στέλνουμε γυμνή φρεγάτα - Καμία λογική

Αμερικανικό πλοίο αστακός έφτασε δευτερόλεπτα πριν χτυπηθεί από πύραυλο των Χούτι και η Ελλάδα στέλνει στην περιοχή στην κυριολεξία γυμνή φρεγάτα.

Όσο περνάει και καιρός και βγαίνουν όλο και περισσότερες επιχειρησιακές λεπτομέρεις από την Ερυθρά Θάλασσα, τόσο και επιβεβαιώνονται οι φόβοι πως η Ελλάδα ουσιαστικά εκτελεί αποστολή αυτοκτονίας, στέλνοντας παλαιά ελληνική φρεγάτα στην περιοχή.

Πριν από λίγες μέρες (σ.σ. το βράδυ της Τρίτης), πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, αναγκάστηκε να φτάσει στην χρήση της «τελευταίας γραμμής άμυνας» του για να εξουδετερώσει πύραυλο των Χούτι, ο οποίος ερχόταν προς το μέρος του.

Για να καταστρέψουν τον πύραυλο οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν την τελευταία τους επιλογή, αυτή του πυροβόλου Phalanx.

Να σημειωθεί πως το σύστημα Phalanx μπορεί να εκτοξεύσει έως και 4.500 βλήματα των 20 χιλιοστών το λεπτό, δυνατότητα που στην κυριολεξία έσωσε το αμερικανικό πλοίο.

Όλες τις προηγούμενες φορές που χρειάστηκε, τα αμερικανικά πολεμικά πλοία χρησιμοποίησαν για την κασταστροφή πυραύλων των Χούτι τους πυραύλους Standard SM-2, Standard SM-6 και Evolved Sea Sparrow, οι οποίοι βρίσκουν τους στόχους τους σε βεληνεκές από 12 χλμ και πάνω.

Αμερικανικό πλοίο αστακός έφτασε δευτερόλεπτα πριν χτυπηθεί από πύραυλο των Χούτι και εμείς στέλνουμε γυμνή φρεγάτα – Καμία λογική

Όμως το βράδυ της περασμένης Τρίτης, για άγνωστο λόγο, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το Phalanx.

Να σημειωθεί πως εφόσον η ταχύτητα του εχθρικού πυραύλου ήταν λίγο κάτω από τα 1000 χλμ την ώρα, το πλοίο είχε μόλις 2 με 3 δευτερόλεπτα στην διάθεσή του για να καταστρέψει τον πύραυλο.

Μάλιστα, αν ο πύραυλος πλησίαζε και άλλο τότε ακόμα και αν καταστρέφονταν το πλοίο θα χτυπούσαν τα συντρίμμια του.

Την ίδια ώρα, δύο ακόμα πύραυλοι των Χούτι που εκτοξεύτηκαν στην περιοχή δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Και σε αυτό το περιβάλλον η Ελλάδα στέλνει μία άοπλη για τέτοιες απειλές παλαιά φρεγάτα στην περιοχή. Τουλάχιστον αποστολή… αυτοκτονίας θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κάποιος.

Η ελληνική φρεγάτα θα έχει τους ESSM των 19 χλμ. και το Phalanx, δίνοντας στο πλοίο μικρή χρονικά δυνατότητα να αμυνθεί.

Τα πυροβόλα Phalanx έχουν εμβέλεια δύο χιλιομέτρων, απόσταση πολύ κοντινή αν κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Τι κάνει η Τουρκία για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά μαχητικά από τη Γαλλία

Toύρκοι: Μην ακούτε τι λένε οι Έλληνες – Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την προμήθεια των F-16 Block 70 – Δείτε τι οπλισμό θα πάρουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμερικανικό πλοίο αστακός έφτασε δευτερόλεπτα πριν χτυπηθεί από πύραυλο των Χούτι και εμείς στέλνουμε γυμνή φρεγάτα – Καμία λογική». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ