Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Το εμπόδιο των Meteor και το Ισραήλ δείχνουν γιατί ανησυχεί η Τουρκία

Όμως δεν είναι πάντα τόσο... εύκολο να συμβεί το αναμενόμενο.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale: Το εμπόδιο των Meteor και το Ισραήλ δείχνουν γιατί ανησυχεί η Τουρκία

Tα ελληνικά Rafale έχουν πλέον πάρει την θέση τους στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία και πλήρως οπλισμένα προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Όμως δεν είναι πάντα τόσο… εύκολο να συμβεί το αναμενόμενο και γι αυτό παίζουν ρόλο σημαντικοί γεωπολιτικοί παράγοντας.

Τα ελληνικά Rafale ήρθαν πλήρως εξοπλισμένα με τους γαλλικούς υπερπυραύλους, Meteor, εξέλιξη που έφερε την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία βλέπει το Αιγαίο να μετατρέπεται σε «ελληνική λίμνη», καθώς οι Meteor εμποδίζουν την έξοδο των τουρκικών F-16 στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι μιλούν το τελευταίο διάστημα για… προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, με την αγορά των Rafale.

Ξέρουν στην Άγκυρα πως τα τουρκικά μαχητικά δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στα ελληνικά Rafale.

To… ίδιο ήξεραν και οι Ισραηλινοί, όταν αντιδρούσαν στην απόκτηση από την Αίγυπτο των γαλλικών Rafale, περιλαμβανομένων και των Meteor.

Το Ισραήλ άσκησε βέτο στη Γαλλία, να μην πάρει το Κάιρο τους Μeteor, καθώς σε αυτή την περίπτωση τα ισραηλινά F-15 και F-16 θα βρίσκονταν σε… θανάσιμο κίνδυνο.

Οι Ισραηλινοί κατάφεραν να μην πάρει η Αίγυπτος τα Rafale με τους Meteor, με το Κάιρο να πιέζει ώστε τα επόμενα Rafale να έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το μέγεθος της αποτελεσματικότητας των Meteor που διαθέτουν τα ελληνικά Rafale και γιατί γίνεται αδύνατο για τα τουρκικά F-16 να εμφανιστούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Τεστάρει την κατευθυνόμενη βόμβα Gozde – Την τοποθετεί στα μη επανδρωμένα Akinci!

Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Ερντογάν – Επίθεση στη Δύση για τους Γκρίζους Λύκους!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Το εμπόδιο των Meteor και το Ισραήλ δείχνουν γιατί ανησυχεί η Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ