Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά – Το Ουζμπεκιστάν θέλει 24 μετά τη Σερβία

Η ηγεσία του Ουζμπεκιστάν φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση 24 μαχητικών αεροσκαφών.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά - Το Ουζμπεκιστάν θέλει 24 μετά τη Σερβία

Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά, με το Ουζμπεκιστάν να μπαίνει στη λίστα των χωρών που επιθυμούν να τα αγοράσουν – Θέλει να αποκτήσει 24 μαχητικά.

«Όταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε περιοδεία στο Ουζμπεκιστάν στις 2 Νοεμβρίου 2023, δεν ήταν μόνο η πιθανή αποστολή ουρανίου για τις γαλλικές εταιρείες ενέργειας που έγινε σημείο συζήτησης. Στην ατζέντα προέκυψαν και οι δυνατότητες στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας», σημειώνει το βουλγαρικό bulgarianmilitary.com.

Συγκεκριμένα, όπως σημειωνεται «η ηγεσία του Ουζμπεκιστάν φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale».

Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά – Το Ουζμπεκιστάν θέλει 24 μετά τη Σερβία

«Ωστόσο, οι ακριβείς όροι και οι ρυθμίσεις χρηματοδότησης παραμένουν άγνωστες. Αυτές οι πληροφορίες αναφέρθηκαν σε μια δημοσίευση από την ειδική πύλη της γαλλικής βιομηχανίας, Intelligence Online», αναφέρει του βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, όπως τονίζεται μην «αποκλείετε το ενδεχόμενο η Γαλλία να προσφέρει στο Ουζμπεκιστάν μια εναλλακτική λύση με τη μορφή του υπάρχοντος αποθέματος Mirage 2000».

Το Ουζμπεκιστάν είναι η πρώτη χώρα από το πρώην σοβιετικό μπλοκ που εκφράζει την πρόθεσή της να ανταλλάξει τον στόλο των Mig με Rafale.

Την ίδια ώρα και η Σερβία, «σε μια κίνηση που ονομάστηκε “προδοσία στη Ρωσία”, πήρε την απόφαση να αγοράσει αεροσκάφη Rafale ως αντικατάσταση του υπάρχοντος στόλου της MiG-29», υπογραμμίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Θα είναι το υποβρύχιο μάτι της Τουρκίας

Τούρκοι: Και οι Έλληνες ρίχνουν από drone εκρηκτικά σε τανκς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά – Το Ουζμπεκιστάν θέλει 24 μετά τη Σερβία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ