Αρχική » Εξοπλιστικά

Στο τέλος του χρόνου οι παραγγελίες για το ελληνικό drone Αρχύτας

Κάθε τρεις μήνες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρεται για την πορεία εφαρμογής των προγραμμάτων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Στο τέλος του χρόνου οι παραγγελίες για το ελληνικό drone Αρχύτας

Στο τέλος του χρόνου οι παραγγελίες για το ελληνικό drone Archytas με το πρόγραμμα να «βρίσκεται σε εξέλιξη» και να «εξελίσσεται ομαλά».

Τα δύο προγράμματα των Αρχύτας και Γρύπας που δρομολογήθηκαν, χρηματοδοτούνται και εποπτεύονται από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, στοχεύουν στον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομων αεροσκαφών (drones) με τη συνεργασία του ΕΑΒ και των Πανεπιστημίων – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρα (ΠΠ), Δημόκριτου Θράκης (ΑΠΘ) και Θεσσαλίας (ΠΘ).

Κάθε τρεις μήνες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρεται για την πορεία εφαρμογής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρχύτας», προς το τέλος του τρέχοντος έτους, με τη λήξη των ελέγχων, η ΕΠΑ θα είναι έτοιμη να λάβει παραγγελίες για την κατασκευή αεροσκαφών για διάφορες χρήσεις, ενώ όσον αφορά το πρόγραμμα «Γρύπας», η πρώτη του φάση προβλέπει την καταγραφή και ανάλυση των λειτουργιών, στις οποίες οι χρήστες επιθυμούν να συμμετάσχει το αεροσκάφος.

Πάρε τον έλεγχο και πιλόταρε μόνος σου ένα Airbus 320 ή κάνε αερομαχίες με ένα F16, με τους προσομοιωτές του The Pilot Center

Στο τέλος του χρόνου οι παραγγελίες για το ελληνικό drone Αρχύτας

Ειδικότερα, η εφαρμογή του προγράμματος «Αρχύτας» ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2021 ενώ με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του υποκλιμακίου υποδείγματος από τους αρμόδιους λειτουργούς του ΑΠΘ.

Πραγματοποιήθηκε το Final Design Review Meeting (Critical Design Review – CDR), το οποίο και πιστοποίησε την ολοκλήρωση του Σχεδιασμού.

Ολοκληρώθηκε από την ΕΑΒ η κατασκευή του ειδικού χώρου παραγωγής τόσο των δύο πρωτοτύπων όσο και της γραμμής βιομηχανικής παραγωγής.

Η ΕΑΒ πραγματοποίησε δοκιμαστική κατασκευή ενός μικρού τμήματος των απαιτούμενων καλουπιών, προκειμένου να επιβεβαιώσει το σχεδιασμό τους.

Αυτά τα δείγματα χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμαστική κατασκευή τμήματος του πτερυγίου του αεροσκάφους, με απόλυτη επιτυχία στην επιβεβαίωση του σχεδιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Δεν χρειαζόμαστε S300 και S400 – Έχουμε δικό μας σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας

Ψυχρολουσία για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Νίσυρο από τους μαθητές – «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο τέλος του χρόνου οι παραγγελίες για το ελληνικό drone Αρχύτας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ