Αρχική » Εξοπλιστικά

Το πήρε απόφαση η Τουρκία και εγκαταλείπει τα F-16;

H Τουρκία εμφανίζεται να σκέφτεται τις επιλογές της,

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Το πήρε απόφαση η Τουρκία και εγκαταλείπει τα F-16;

Το πήρε απόφαση η Τουρκία και εγκαταλείπει τα F-16 αφού βλέπει πως οι ΗΠΑ καθυστερούν δραστικά την όποια απόφαση αγοράς νέων μαχητικών;

Η Τουρκία έχει μείνει χωρίς νέα μαχητικά, με την Άγκυρα να επιθυμεί να αγοράσει F-16 Viper από τις ΗΠΑ, όμως η Ουάσιγκτον την έχει στο… περίμενε.

Η αγορά των ρωσικών S-400 ήταν η αφορμή να αποβληθεί η Τουρκία από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής 100 F-35 ενώ η… τιμωρία επεκτείνεται και στα F-16.

Eδώ και κάποια χρόνια η Τουρκία αντιμετωπίζει ένα ιδιόμορφο εμπάργκο στρατιωτικού υλικού και ανταλλακτικών, ενώ αν και η αμερικανική κυβέρνηση επίσημα έχει εκφραστεί υπέρ της αγοράς νέων F-16 από την Τουρκία, την ίδια ώρα οι διαδικασίες έχουν κολλήσει στην αμερικανική γραφειοκρατία.

Το πήρε απόφαση η Τουρκία και εγκαταλείπει τα F-16;

Έτσι, η Τουρκία εμφανίζεται να σκέφτεται τις επιλογές της, οι οποίες μπορεί να είναι ακόμα και η εγκατάλειψη των αμερικανικών μαχητικών.

Σύμφωνα με τον Καργκί Ερχάν, ο οποίος είναι μέλος της τουρκικής επιτροπής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, η Τουρκία «πρέπει να αλλάξει αμέσως την απόφασή της για τα F-16».

«Πιστεύω ότι μετά τους σεισμούς, η Τουρκία θα απορρίψει το αίτημα για F-16 επειδή κοστίζει 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το αίτημα για το F-16 ήταν λάθος επειδή αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη είναι «ξεπερασμένα και μη ανταγωνιστικά» και το Κογκρέσο εξακολουθεί να αρνείται να τα παράσχει «με κάποιο πρόσχημα». είπε.

Η Τουρκία υπέβαλε αίτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι. Το αίτημα περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 και 79 F-16 Block 40 / 50+ στο επίπεδο Block 70.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Σοκ στην Τουρκία από το βεληνεκές των METEOR που «ανακοίνωσε» η Ελλάδα

Ξεκάπνισμα κινητήρα: Απάτη ή μια λύση για το αυτοκίνητο;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το πήρε απόφαση η Τουρκία και εγκαταλείπει τα F-16;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ