Αρχική » Εξοπλιστικά

Τουρκία: Συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» – F-16, υποβρύχια, φρεγάτες και νέο αεροπλανοφόρο!

F-16, υποβρύχια, 8 φρεγάτες και το νέο αεροπλανοφορο με κόστος δεκάδων δισ. δολλαρίων έχει στο πρόγραμμά της η Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
F-16, υποβρύχια, 8 φρεγάτες και το νέο αεροπλανοφόρο με κόστος δεκάδων δισ. δολλαρίων έχει στο πρόγραμμά της η Τουρκία

Τουρκία: Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι Τούρκοι πολίτες τιμώρησαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στηρίζοντας τον Εκρέμ Ιμάμογλου και καταποτίζοντας τους υποψήφιους του ΑΚΡ στις δημοτικές εκλογές.

Τα εξοπλιστικά πάντως φαίνεται να μην ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, μιας και εκεί το δόγμα αναμένεται να παραμείνει… σταθερό.

Πέρα από τον στόχο της προσνήωσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar TB3, οι γείτονες θέλουν αρχικά να τρέξει το πρόγραμμα των F-16.

Παράλληλα, να ναυπηγήσουν 8 φρεγάτες, 6 γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχια, 1 ισπανικής σχεδίασης αεροπλανοφόρο και τα εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κάτι που κοστίζει φυσικά δεκάδες δισεκατομμύρια δολλάρια.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο Ερντογάν στο παρελθόν: «Το δόγμα της Τουρκίας είναι το δόγμα του Μπαρμπαρόσα, ότι όποιος κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο».

Όσα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» – F-16, υποβρύχια, φρεγάτες και νέο αεροπλανοφόρο!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ