Αρχική » Εξοπλιστικά

Τουρκία: Θέλει να φτιάξει πυρηνικό υποβρύχιο όπως το γαλλικό BARRACUDA – Βάζουν και πυραύλους στα υποβρύχιά τους

«Είναι αναπόφευκτο ότι η μετάβαση σε πυρηνικά υποβρύχια θα προκαλέσει κρίσιμες εξελίξεις για το τουρκικό ναυτικό».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: Θέλει να φτιάξει πυρηνικό υποβρύχιο όπως το γαλλικό BARRACUDA - Βάζουν και πυραύλους στα υποβρύχιά τους

Τουρκία: Θέλει να φτιάξει πυρηνικό υποβρύχιο η Άγκυρα, μελετώντας το γαλλικό BARRACUDA ενώ οι Τούρκοι βάζουν και πυραύλους στα υποβρύχιά τους.

«Είναι αναπόφευκτο ότι η μετάβαση σε πυρηνικά υποβρύχια θα προκαλέσει κρίσιμες εξελίξεις για το τουρκικό ναυτικό. Τα υποβρύχιά μας θα είναι από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στον κόσμο, ειδικά με την εθνική βαριά τορπίλη AKYA και την υποβρύχια εκτόξευση ATMACA G/M», σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Προκειμένου να επωφεληθεί από το εθνικό έργο πυρηνικής ενέργειας υποβρυχίων που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί από το Τουρκικό Ναυτικό στο εγγύς μέλλον, εννοείται ότι η εξαγωγή συμπερασμάτων από τις εμπειρίες που απέκτησε η Γαλλία από το έργο κατασκευής υποβρυχίων θα ωφελήσει την αποτελεσματική χρήση των πόρων και μπορεί να είναι χρήσιμη για την επίλυση απρόβλεπτων κινδύνων για το έργο πριν προκύψουν», τονίζεται.

Τουρκία: Θέλει να φτιάξει πυρηνικό υποβρύχιο όπως το γαλλικό BARRACUDA – Βάζουν και πυραύλους στα υποβρύχιά τους

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι τονίζουν πως η «Τουρκία θα πάρει τη θέση της μεταξύ των χωρών που χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια με την λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Akkuyu».

«Προβλέπεται ότι η γνώση και η εμπειρία σχετικά με την πυρηνική ενέργεια θα αυξηθούν σε όλους τους πολιτικούς και στρατιωτικούς τομείς σε σύντομο χρονικό διάστημα και ότι η εν λόγω ενέργεια θα ενσωματωθεί σε νέους τομείς ανάπτυξης ικανοτήτων. Επιπλέον, η χρήση της πυρηνικής τεχνολογίας στη χώρα μας σημαίνει μεσοπρόθεσμα καμπή για το προγραμματισμένο εθνικό πυρηνοκίνητο πρόγραμμα υποβρυχίων», αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:

Tι λένε οι Γάλλοι για τα Rafale και γιατί ανησυχούν για την Τουρκία

Σκληρή κριτική στον Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία – Φάσκει και αντιφάσκει με το Ισραήλ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Θέλει να φτιάξει πυρηνικό υποβρύχιο όπως το γαλλικό BARRACUDA – Βάζουν και πυραύλους στα υποβρύχιά τους». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ