Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Σκληρή κριτική στον Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία – Φάσκει και αντιφάσκει με το Ισραήλ

Σκληρή κριτική στον Ερντογάν για τη στάση που κρατάει απέναντι στο Ισραήλ

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Σκληρή κριτική στον Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία - Φάσκει και αντιφάσκει με το Ισραήλ

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης στην Τουρκία έχει μπει για τα καλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους αντιπάλους του προέδρου να τον κατηγορούν πως φάσκει και αντιφάσκει με το Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση για τη στάση που διατηρεί στο θέμα του Ισραήλ η Άγκυρα.

Την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται και αρκετοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, καθημερινά πολλά πλοία μεταφέρουν εμπορεύματα από την Τουρκία στο Ισραήλ μεταφέροντας μάλιστα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούν Ισραηλινοί στρατιώτες.

Σκληρή κριτική στον Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία

«Την περίοδο 7 Οκτωβρίου-31 Δεκεμβρίου του 2023 συνολικά 701 πλοία εκτέλεσαν δρομολόγια από την Τουρκία προς το Ισραήλ. Κι αυτό σημαίνει πως ο μέσος όρος είναι 8 πλοία την ημέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών Αμτουλκαντίρ Ουράλογλου.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Ας μας ανακοινώσουν και πόσα πλοία της οικογένειας Ερντογάν συνέχισαν τα δρομολόγια τους προς το Ισραήλ. Στέλνουν προσευχές στην Παλαιστίνη και πλοία στο Ισραήλ» ανέφερε χαρακτηριστικά αντιδρώντας ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ντενίζ Γιουτζέλ.

Φυσικά, η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, με τον Ερντογάν να φαίνεται πως προχωρά μόνο σε κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά συνεχίζει τις σχέσεις εμπορίου με το Ισραήλ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε η μεγάλη επιχείρηση της MİT εναντίον ατόμων που κατηγορούνται σαν συνεργάτες της Μοσάντ.

Τέλος, αξίζει να θυμήσουμε πως με πρόσφατες δηλώσεις του, ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε και η επίθεση στο Ισραήλ, λέγοντας πως ο εντοπισμός του δικτύου πρακτόρων μέσα στην Τουρκία ήταν μόνο η αρχή.

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σκληρή κριτική στον Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία – Φάσκει και αντιφάσκει με το Ισραήλ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ