Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Tι λένε οι Γάλλοι για τα Rafale και γιατί ανησυχούν για την Τουρκία

«Η Τουρκία είναι ένας τρομερός αντίπαλος του γαλλικού στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Tι λένε οι Γάλλοι για τα Rafale και γιατί ανησυχούν για την Τουρκία

Tι λένε οι Γάλλοι για τα Rafale και γιατί ανησυχούν για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Γαλλική ανησυχία για την άνοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας από τη Le Monde.

«Η γαλλική βιομηχανία απειλείται από νέους ανταγωνιστές», αναφέρεται στο γαλλικό δημοσίευμα, το οποίο έτυχε μαγάλης αναπαραγωγής στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, η Γαλλία έχει χάσει έδαφος στη διεθνή σκηνή έναντι της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, με την Τουρκία να «αποτελεί απειλή για τη Γαλλία σε αυτόν τον τομέα».

«Η Τουρκία συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα επιτεύγματά της χάρη στα προϊόντα της αμυντικής βιομηχανίας», σημειώνει η τουρκική Star.

«Η Τουρκία είναι ένας τρομερός αντίπαλος του γαλλικού στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος. Η βιομηχανία όπλων της Γαλλίας έχει κάποιες αδυναμίες, παρά τα δυνατά της σημεία και τη θέση της ως ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο», αναφέρεται στο γαλλικό δημοσίευμα.

Η Le Monde τονίζει πως το «πιο απαιτητικό προϊόν της Γαλλίας είναι το μαχητικό αεροσκάφος Rafale», όμως πολλοί ειδικοί αναφέρουν πως η «Γαλλία έχει μια δομή που βασίζεται σε ένα μόνο προϊόν» καθώς εάν «δεν υπήρχε το Rafale, θα παρέμενε στο περιθώριο».

Η εταιρεία Global Firepower με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύει μια παγκόσμια κατάταξη δυνάμεων εξετάζοντας προσεκτικά τις στρατιωτικές δυνάμεις των κρατών του κόσμου κάθε χρόνο, ενημέρωσε τη λίστα «Οι ισχυρότεροι στρατοί του κόσμου» το 2024, όπου η Τουρκία έκανε άλμα 3 θέσεων και κατετάγη στην 8η θέση.

Την Τουρκία ακολούθουν το Πακιστάν και η Ιταλία ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 30η θέση έχοντας χάσει δύο θέσεις σε σχέση με πέρσι.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί η Τουρκία – Ο Ερντογάν θυμήθηκε τα σύνορα της καρδιάς του

Ενόχληση στην Τουρκία με τις ΗΠΑ για τα F-35 και F-16 στην Ελλάδα – Εξαφανισμένος ο Ερντογάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Tι λένε οι Γάλλοι για τα Rafale και γιατί ανησυχούν για την Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ