Τουρκία: Tρομοκρατεί τους Τούρκους ο υπερηχητικός πύραυλος από το Ισραήλ που θέλει να αγοράσει η Ελλάδα.

«Ανακοινώθηκαν οι πύραυλοι που θα προμηθεύσει επειγόντως ο Ελληνικός Στρατός», τιτλοφορείται δημοσίευμα του τουρκικού αμυντικού σάιτ savunmasanayist.com.

Τουρκία: Προβληματίζει ο υπερηχητικός πύραυλος από το Ισραήλ που θέλει η Ελλάδα

«Η γραπτή απάντηση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας στη Βουλή των Ελλήνων περιελάμβανε πληροφορίες για τα πυραυλικά συστήματα που θα παρασχεθούν επειγόντως στον Ελληνικό Στρατό», σημειώνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το SavunmaSanayiST.com, τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά αέρος-εδάφους, οι αντιαρματικοί πύραυλοι και οι πύραυλοι αέρος-αέρος «κατέχουν σημαντική θέση ανάμεσα στον αμυντικό εξοπλισμό που θα προμηθεύσει πρωτίστως ο Ελληνικός Στρατός».

«Προς αυτή την κατεύθυνση, το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, εντός 4 μηνών, έως το τέλος του τρέχοντος έτους· Στοχεύει στην προμήθεια του ισραηλινού κιτ καθοδήγησης SPICE 1000/2000 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, του Ισραηλινού βαλλιστικού πυραύλου Rampage Air-Launched, του IRIS-T Aerial Air Missile που κατασκευάζεται από MBDA και ορισμένων άλλων οπλικών συστημάτων για το F- Πολεμικά αεροσκάφη 16/F-4», αναφέρει το savunmasanayist.com.

«Μεταξύ των προαναφερθέντων οπλικών συστημάτων, το Rampage Air-Launched Balistic Missile (ALBM) τράβηξε την προσοχή», υπογραμμίζουν οι Τούρκοι.

Οι Τουρκοι τονίζουν πως οι Rampage αναπτύχθηκαν από την IAI (Israel Aerospace Industries) και την IMS (Israel Military Industries), έχουνβεληνεκές 150 χλμ και βάρος 570 κιλά.

Όπως σημειωνεται, ο συγκεκριμένος πύραυλος «μπορεί να καθορίσει την κατεύθυνση με το σύστημα καθοδήγησης GPS».

«Με αυτόν τον τρόπο, ο πύραυλος, που δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, μπορεί να φτάσει και σε υπερηχητική ταχύτητα», υπογραμμίζεται.

Τουρκία: Tρομοκρατεί τους Τούρκους ο υπερηχητικός πύραυλος από το Ισραήλ που θέλει η Ελλάδα

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι ξεκίνησαν μελέτες για την δημιουργία πυρομαχικών που μοιάζουν με τις ισραηλινές ρουκέτες Rampage, που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Η τουρκική Roketsan εργάζεται σε παρόμοια πυρομαχικά ενώ εκσυγχρόνισε για πρώτη φορά τον πύραυλο εδάφους-εδάφους TRG-230 (σ.σ. για εκτόξευση από αέρος) και ανέπτυξε τον πύραυλο UAV-230.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και δοκιμές βολής των UAV-230 από τα AKINCI.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Τρέλα με τα γαλλικά μαχητικά μετά την αγορά της Ελλάδας- Αγοράζει μπορεί και 200 (!) η Σαουδική Αραβία;