Αρχική » Εξοπλιστικά

Τρομερή πίεση σε Ελλάδα και Ισπανία για να δώσουν αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία – Τι αναφέρουν οι FT!

Υπό πίεση φαίνεται ότι βρίσκεται τόσο η Ελλάδα αλλά και η Ισπανία από το ΝΑΤΟ.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Εξοπλιστικά
Τρομερή πίεση σε Ελλάδα και Ισπανία για να δώσουν αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία – Τι αναφέρουν οι FT!

Σε πίεση προκειμένου να στείλουν αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, βρίσκονται τόσο η Ελλάδα αλλά και η Ισπανία από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, αυτό έρχονται να αποκαλύψουν οι Financial Times, «δένοντας» έτσι τις δηλώσεις που έγιναν από το ΝΑΤΟ ότι θα σταλεί βοήθεια στο Κίεβο.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών την περασμένη εβδομάδα οι πρωθυπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης και Πέδρο Σάντσεθ δέχθηκαν προσωπικές προτροπές από ομολόγους τους.

Ο λόγος ήταν η παραχώρηση, κάποιων από τα επτά συστήματα αεράμυνας που ζητά η Ουκρανία, όπως αμερικανικά Patriot και ρωσικά S-300.

Ελλάδα: Αυτά θέλει η Ουκρανία!

Μάλιστα αναφέρεται ότι έγινε και στους δύο ηγέτες ξεκάθαρο ότι οι αμυντικές ανάγκες των χωρών τους δεν είναι τόσο μεγάλες όσο της Ουκρανίας και δεν έχουν άμεσες απειλές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Financial Times, η Ουκρανία έχει συγκεκριμένα βλέψεις για τα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους.

Πλέον με την πίεση αυτή είναι σημαντικό να δούμε τι θα αποφασίσουν να κάνουν οι δύο χώρες, αφού σίγουρα από τη στιγμή που βρίσκονται στο ΝΑΤΟ, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να αναγκαστούν να πράξουν όπως οι υπόλοιποι, αφού δε θα έχουν άλλη επιλογή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τρομερή πίεση σε Ελλάδα και Ισπανία για να δώσουν αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία – Τι αναφέρουν οι FT!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ