Αρχική » Featured

Αμερικανοί: Μυστήριο η απόφαση Πριγκόζιν

Ο Λευκός Οίκος θεωρεί την απόφαση του Γεβγκένι Πριγκόζιν ως «μυστήριο».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Αμερικανοί: Μυστήριο η απόφαση Πριγκόζιν

Αμερικανοί: Μυστήριο η απόφαση Πριγκόζιν, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Με δηλώσεις του στο ABC, ανώτερος Αμερικανός Αξιωματούχος, σημείωσε ότι ο Λευκός Οίκος θεωρεί την απόφαση του Γεβγκένι Πριγκόζιν να σταματήσει την πορεία του στη Μόσχα ως «μυστήριο» και υποδηλώνει ότι ενεργούσε απλώς συναισθηματικά και όχι ορθολογικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ήταν πολύ αποτελεσματικός, λέγοντας στον Πριγκόζιν και στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι «όλα αυτά ήταν μια παρεξήγηση» και ότι και οι δύο είναι πατριώτες και ευθυγραμμισμένοι για τους ίδιους στόχους.

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί αναλυτές τονίζουν ότι η συμφωνία του Πριγκόζιν με τον Πούτιν είναι πιθανό να επηρεάσει το μέλλον του υπουργού Άμυνας Σόιγκου.

Αμερικανοί: Μυστήριο η απόφαση Πριγκόζιν

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήδη από τα μέσα Ιουνίου οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αντιλήφθηκαν την πρόθεση του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να πραγματοποιήσει ένοπλη επιχείρηση εναντίον εκπροσώπων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη ενημερώθηκαν σχετικά υψηλόβαθμα κυβερνητικά και στρατιωτικά στελέχη στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ η ομάδα Wagner χαρακτηρίζεται ως «σημαντική διεθνική εγκληματική οργάνωση» και τις έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Σε αδιέξοδο για τα F-16 – Ποια είναι η ημερομηνία «ορόσημο»

Rafale: Πώς το τηλεκατευθυνόμενο drone της γαλλικής MBDA θα αλλάξει τον σύγχρονο αεροπορικό πόλεμο;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμερικανοί: Μυστήριο η απόφαση Πριγκόζιν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ