Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Rafale: Πώς το τηλεκατευθυνόμενο drone της γαλλικής MBDA θα αλλάξει τον σύγχρονο αεροπορικό πόλεμο;

Τα Rafale θα έχουν την δυνατότητα ελέγχου των συγκεκριμένων drones.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale: Πώς το τηλεκατευθυνόμενο drone της γαλλικής MBDA θα αλλάξει τον σύγχρονο αεροπορικό πόλεμο;

Rafale: Πώς το τηλεκατευθυνόμενο drone της γαλλικής MBDA θα βρίσκεται στα γαλλικά μαχητικά και θα αλλάξει τον σύγχρονο αεροπορικό πόλεμο;

Με διαστάσεις κοντά σε αυτές ενός πυραύλου κρουζ, με μήκος τέσσερα μέτρα, το νέο γαλλικό drone θα μπορεί να βρίσκεται κάτω από τα φτερά ενός Rafale ή ενός Neuron (σ.σ. η ανάπτυξη του οποίου ανακοινώθηκε από τη Γαλλία).

Τα Rafale F5 θα έχουν την δυνατότητα ελέγχου των συγκεκριμένων drones τα οποία όμως θα μπορούν να επιχειρούν και από χερσαία οχήματα, πλοία και υποβρύχια.

Το νέο γαλλικό drone έχει σχεδιαστεί να έχει επιδόσεις κοντά σε αυτές ενός μαχητικού αεροπλάνου ή ενός πυραύλου κρουζ, δηλαδή θα διαθέτει υψηλή υποηχητική ταχύτητα και σημαντικές δυνατότητες ελιγμών.

Rafale: Πώς το τηλεκατευθυνόμενο drone της γαλλικής MBDA θα αλλάξει τον σύγχρονο αεροπορικό πόλεμο;

Σύμφωνα με την MBDA, το RCE είναι πάνω από όλα σχεδιασμένο για να αποκαλύπτει τις αντιαεροπορικές άμυνες του αντιπάλου αναπαράγοντας τη συμπεριφορά ενός μεγάλου στόχου, έτσι ώστε «να μπορούν να εμπλακούν και να καταστραφούν», σημειώνει το meta-defense.fr.

Με αυτονομία μίας ώρας και υψηλή υποηχητική ταχύτητα, το RCE θα μπορεί για παράδειγμα να περιπολεί για 30 λεπτά σε απόσταση μεγαλύτερη από 350 χλμ από το σημείο εκκίνησής του.

Σε αντίθεση με τα τουρκικά Bayraktar, τα νέα γαλλικά drone έχουν σχεδιαστεί, εξαρχής, «για να μην επαναχρησιμοποιηθούν».

Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, η τιμή τους θα ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, «πολύ χαμηλότερη από αυτή ενός πυραύλου κρουζ», δηλαδή λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ.

Με συμπεριφορά ενός μαχητικού αεροσκάφους ή ενός πυραύλου το drone θα αναγκάζει τον αντίπαλο «να ενεργοποιήσει τα αντιαεροπορικά του συστήματα, καθιστώντας δυνατό τον εντοπισμό τους με ακρίβεια και, επομένως, τον χτύπημα τους».

Διαβάστε επίσης:

Προσχέδιο συμφωνίας Wagner – Κρεμλίνου – Γυρνούν στις βάσεις τους οι μισθοφόροι – Πάει στη Λευκορωσία ο Πριγκότζιν

Οι Τούρκοι προετοιμάζουν επιθέσεις καμικάζι drone σε σμήνος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Πώς το τηλεκατευθυνόμενο drone της γαλλικής MBDA θα αλλάξει τον σύγχρονο αεροπορικό πόλεμο;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ