Αρχική » Featured

Bayraktar: Και όμως οι Τούρκοι προηγούνται των Γάλλων στα drone σε αεροπλανοφόρο

Οι Γάλλοι ακόμα σχεδιάζουν ενώ η Άγκυρα κάνει ασκήσεις επί του πεδίου.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Bayraktar: Και όμως οι Τούρκοι προηγούνται των Γάλλων στα drone σε αεροπλανοφόρο

Bayraktar: Και όμως οι Τούρκοι προηγούνται των Γάλλων στα drone σε αεροπλανοφόρο, αφού οι Γάλλοι ακόμα σχεδιάζουν ενώ η Άγκυρα κάνει ασκήσεις επί του πεδίου.

Ποιος θα το περίμενε πως η Γαλλία θα βρισκόταν να… κυνηγά την Τουρκία στο θέμα της ανάπτυξης drone σε αεροπλανοφόρα.

Ο Γάλλος ναύαρχος Pierre Vandier, ο Αρχηγός του Επιτελείου του Γαλλικού Ναυτικού [CEMM] εξήρε τα πλεονεκτήματα του συστήματος Mini-drone για το Πολεμικό Ναυτικό [SMDM], το οποίο, στα περιπολικά ανοιχτής θάλασσας [PHM], πιστοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών [DGA] τον Σεπτέμβριο.

Ο ναύαρχος Vandier ανέφερε επίσης ότι, «μακροπρόθεσμα», το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό «ενδιαφέρεται πολύ για τις προοπτικές για μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα αεροπλανοφόρα», τα οποία θα καταστήσουν έτσι δυνατή «μια μικτή αεροπορική ομάδα».

Bayraktar: Και όμως οι Τούρκοι προηγούνται των Γάλλων στα drone σε αεροπλανοφόρο

«Μια τέτοια ιδέα είχε ήδη διατυπωθεί τον Απρίλιο από τον πρώην βουλευτή Fabien Gouttefarde, τότε υποστηρικτής του κ. Macron κατά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές», σημειώνει το opex360.com.

Υπερασπιζόμενος την ανάγκη να παρασχεθούν στο Γαλλικό Ναυτικό δύο αεροπλανοφόρα νέας γενιάς, σε μια στήλη που δημοσιεύτηκε από τη Marine&Océans, θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο να ξεκινήσει ο «προβληματισμός για την υλοποίηση ενός εποχούμενου μαχητικού drone [UCAV], που προέρχεται από το nEUROn», ένα αεροσκάφος που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας με επικεφαλής την Dassault Aviation.

Πιθανώς ένας τέτοιος προβληματισμός να πάρει σάρκα και οστά στο πλαίσιο του Future Air Combat System [SCAF].

Και η Τουρκία επιδιώκει επίσης να αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αεροπλανοφόρο της TCG Anadolu.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης επιβεβαίωση: Με Πακιστανούς πιλότους πετούσαν τα τουρκικά F-16 στο Αιγαίο

Θρίλερ με γαλλική άσκηση στην παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα – Εξέδωσαν αντι-ΝΑVTEX οι Τούρκοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: Και όμως οι Τούρκοι προηγούνται των Γάλλων στα drone σε αεροπλανοφόρο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ