Αρχική » Featured

Ήττα από την Ελλάδα και φυλακη για τον Ερντογάν βλέπουν οι ΗΠΑ

Οποιαδήποτε τουρκική κίνηση στα ελληνικά νησιά «θα πυροδοτήσει μια στρατιωτική απάντηση κατά των τουρκικών δυνάμεων σε αυτά τα νησιά που θα ταπείνωναν τον Ερντογάν και θα επιτάχυναν την πτώση του»

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά
Ήττα από την Ελλάδα και φυλακη για τον Ερντογάν βλέπουν οι ΗΠΑ

Ήττα από την Ελλάδα και φυλακη για τον Ερντογάν βλέπουν οι ΗΠΑ σε άρθρο του Μίκαελ Ρούμπιν του American Enterprise Institute.

Σύμφωνα με τον Ρούμπιν, οποιαδήποτε τουρκική κίνηση στα ελληνικά νησιά «θα πυροδοτήσει μια στρατιωτική απάντηση κατά των τουρκικών δυνάμεων σε αυτά τα νησιά που θα ταπείνωναν τον Ερντογάν και θα επιτάχυναν την πτώση του».

«Ο Ερντογάν μπορεί να θέλει να τον αγκαλιάσουν ως σουλτάνο και να τον θυμούνται ως πιο αποτελεσματικό από τον Ατατούρκ, αλλά πρέπει να καταλάβει σήμερα ότι αν ακολουθήσει αυτή την πορεία δράσης, η κληρονομιά του θα είναι αυτή του Αργεντινού δικτάτορα Λεοπόλντο Γκαλτιέρι», σημειώνει ο Αμερικανός αναλυτής στο nationalinterest.org.

Ήττα από την Ελλάδα και φυλακη για τον Ερντογάν βλέπουν οι ΗΠΑ

Τονίζεται ότι ο Γκαλτιέρι έπεσε από την εξουσία και φυλακίστηκε μετά την αποτυχία να καταλάβει τα νησιά Φώκλαντ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του timesnownews.com, το Πακιστάν «ρώτησε πρόσφατα την Ελλάδα αν ήταν έτοιμη να πουλήσει έναν απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών F16», αλλά η απάντηση ήταν ά σταθερό «Όχι», έχοντας υπόψη «τις ανάγκες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και επίσης, τη φιλία της Αθήνας με το Νέο Δελχί», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα «έχει μια ελαφρώς άβολη σχέση με την Τουρκία» ενώ υπάρχει επίσης «αβεβαιότητα για τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν είναι το F16, αλλά τα περισσότερα από τα 80 είναι οι παλαιότερες εκδόσεις AM-Block 15 και BM-Block 17», σημειώνεται στο timesnownews.com, το μεγαλύτερο αγγλόφωνο μέσο της Ινδίας.

Η Ελλάδα από την άλλη «έχει τις νεότερες εκδόσεις F16C και F16D. Έχει επίσης τα Block 52. Και τώρα 83 από τα 150 F16 της αναβαθμίζονται στην πιο πρόσφατη παραλλαγή Block 72», αναφέρουν οι Ινδοί.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Παει να σοκάρει την Ελλάδα με ανακήρυξη τουρκικής ΑΟΖ

Η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει ελληνικά F-16 μέσω… Πακιστάν;

Φενέκος: «Σε πιθανή μάχη στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα νικήσει την Τουρκία» (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ήττα από την Ελλάδα και φυλακη για τον Ερντογάν βλέπουν οι ΗΠΑ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ