Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει ελληνικά F-16 μέσω… Πακιστάν;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Πακιστάν «ρώτησε πρόσφατα την Ελλάδα αν ήταν έτοιμη να πουλήσει έναν απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών F16».

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει ελληνικά F-16 μέσω... Πακιστάν;

Η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει ελληνικά F-16 μέσω… Πακιστάν με πρόταση του Ισλαμαμπάντ στην Αθήνα.

Η «Ελλάδα απέρριψε αίτημα του Πακιστάν για τα μαχητικά αεροσκάφοι F-16», τιτλοφορείται άθρο του timesnownews.com.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Πακιστάν «ρώτησε πρόσφατα την Ελλάδα αν ήταν έτοιμη να πουλήσει έναν απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών F16», αλλά η απάντηση ήταν ά σταθερό «Όχι», έχοντας υπόψη «τις ανάγκες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και επίσης, τη φιλία της Αθήνας με το Νέο Δελχί», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα «έχει μια ελαφρώς άβολη σχέση με την Τουρκία» ενώ υπάρχει επίσης «αβεβαιότητα για τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν είναι το F16, αλλά τα περισσότερα από τα 80 είναι οι παλαιότερες εκδόσεις AM-Block 15 και BM-Block 17», σημειώνεται στο timesnownews.com, το μεγαλύτερο αγγλόφωνο μέσο της Ινδίας.

Η Ελλάδα από την άλλη «έχει τις νεότερες εκδόσεις F16C και F16D. Έχει επίσης τα Block 52. Και τώρα 83 από τα 150 F16 της αναβαθμίζονται στην πιο πρόσφατη παραλλαγή Block 72», αναφέρουν οι Ινδοί.

Η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει ελληνικά F-16 μέσω… Πακιστάν;

Σύμφωνα με τους Ινδούς, οι ΗΠΑ παρείχαν στο Πακιστάν 450 εκατομμύρια δολάρια σε ανταλλακτικά, αλλά δεν παρείχαν νέα μαχητικά.

«Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που διαθέτουν F16 και Rafale που έχει και η Ινδία ενώ εκκρεμεί το ταξίδι του αρχηγού της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα», καταληγουν οι timesnownews.com.

Διαβάστε επίσης:

Scalp Naval στα ελληνικά υποβρύχια φέρνουν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραλοι;

Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία μπορεί να φτιάξει βαλλιστικούς 3.000 χλμ βεληνεκούς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει ελληνικά F-16 μέσω… Πακιστάν;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ