Αρχική » Γεωστρατηγική

American Enterprise Institute: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να σχεδιάσουν την ημέρα μετά τον θάνατο του Ερντογάν

«Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τον Ερντογάν ως μόνιμο - Η αλλαγή όμως θα έρθει σύντομα».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
American Enterprise Institute: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να σχεδιάσουν την ημέρα μετά τον θάνατο του Ερντογάν

American Enterprise Institute: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να σχεδιάσουν την ημέρα μετά τον θάνατο του Ερντογάν, σημειώνει η αμερικανική δεξαμενή σκέψης.

Σύμφωνα με το American Enterprise Institute «οι δημοκρατικοί ηγέτες εμφανίζονται κάθε πρωί γνωρίζοντας πότε λήγει η θητεία τους. Οι δικτάτορες ξυπνούν καταλαβαίνοντας ότι κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία τους. Έτσι είναι και με τον Ερντογάν».

«Κρατάει σιδερένια λαβή στην Τουρκία γιατί γνωρίζει ότι η διακυβέρνησή του είναι παράνομη. Η αλλαγή όμως θα έρθει σύντομα. Ο Ερντογάν μπορεί να πεθάνει στην εξουσία ή να παραμεριστεί», σημειώνεται.

American Enterprise Institute: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να σχεδιάσουν την ημέρα μετά τον θάνατο του Ερντογάν

Το American Enterprise Institute αναφέρει πως «οι Ευρωπαίοι πρέπει να αρχίσουν να κάνουν αυτό που οι Τούρκοι σήμερα δεν μπορούν. Πρέπει να σχεδιάσουν την ημέρα μετά τον θάνατο του Ερντογάν. Ακριβώς όπως η Νότια Αφρική είχε μια επιτροπή αλήθειας και συμφιλίωσης και η Ρουάντα είχε μια διαδικασία βάσης για να δικάσει τους συνένοχους της γενοκτονίας, έτσι και οι Τούρκοι θα έπρεπε να έχουν μια επιτροπή για να εξετάσουν, να διερευνήσουν και να αποκαλύψουν τα εγκλήματα του Ερντογάν και των οπαδών του και να αποκαταστήσουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που υπεξαιρέθηκαν».

«Η απουσία οποιασδήποτε τέτοιας επιτροπής θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή καθώς Τούρκοι και Κούρδοι αναζητούν εκδίκηση από τους βασανιστές τους. Η ειρήνη απαιτεί δικαιοσύνη. Και τα δύο απαιτούν αλήθεια», συμπληρώνει ο Μάικλ Ρούμπιν, σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύτηκε στην ελληνική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

«Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τον Ερντογάν ως μόνιμο προσάρτημα. Τώρα είναι η ώρα οι νομικοί να αρχίσουν να εργάζονται για την ημέρα που θα πέσει ο Ερντογάν και να επιτρέψουμε στους Τούρκους να ενταχθούν ξανά στην κοινότητα των ειρηνικών, δημοκρατικών εθνών», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Ινστιτούτο Λέμκιν: Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και την Αρμενία

Τουρκία: Η αύξηση της τιμής της βενζίνης σε εξωφρενικό επίπεδο ανοίγει την όρεξη της Τουρκίας για νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «American Enterprise Institute: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να σχεδιάσουν την ημέρα μετά τον θάνατο του Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ