Αρχική » Γεωστρατηγική

Αμερικανοί: Αλλάξανε όλα – Τώρα πλέον χρειάζονται drone και μάλιστα πολλά

Πολλές είναι οι χώρες που έχουν αρχίσει να επανασχεδιάζουν την άμυνά τους.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Αμερικανοί: Αλλάξανε όλα - Τώρα πλέον χρειάζονται drone και μάλιστα πολλά

Αμερικανοί: Αλλάξανε όλα, υποστηρίζει think tank, καθώς πλέον χρειάζονται drone και μάλιστα πολλά.

Μία νέα εποχή στον σύγχρονο πόλεμο αναδύεται με την χρήση των drone.

Πολλές είναι οι χώρες που έχουν αρχίσει να επανασχεδιάζουν την άμυνά τους, βασιζόμενες όλο και περισσότερο στην χρησιμοποίηση drone, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και φυσικά η Τουρκία.

Αμερικανοί: Αλλάξανε όλα – Τώρα πλέον χρειάζονται drone και μάλιστα πολλά

Η αμερικανική δεξαμενή σκέψης (think tank) Mitchell Institute πραγματοποίησε αρκετές προσομοιώσεις για το σενάριο της Ταϊβάν σύμφωνα με τι οποίες «το βέλτιστο αποτέλεσμα, έναντι των σημαντικών πόρων που κατέχει ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (Κίνα), επιτυγχάνεται όταν ο αριθμός των φθηνών, επομένως αναλώσιμων, drones είναι πολύ υψηλός ενώ τα drones υψηλής απόδοσης λειτουργούν το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο με τα μαχητικά αεροσκάφη που χρειάζονται πιλότο».

«Οι αμερικανικές προσομοιώσεις βασίστηκαν σε μια ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα drones που κυμαίνονταν από βαριά stealth μαχητικά drones, με κόστος άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων ανά μονάδα, με σημαντικές δυνατότητες και δεν μπορούν να θυσιαστούν έως drones κόστους μόνο ενός ή δύο εκατομμυρίων δολαρίων που χρησιμοποιούνται για κορεσμό τις άμυνες και θα μπορούσε εύκολα να χαθεί», γράφει το meta-defense.fr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο σοκ για την Τουρκία με τα F-16 – Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πώληση τους;

F-35: Το χουνέρι των ΗΠΑ στην Τουρκία – Τι ζητούν οι Αμερικανοί και έκαναν έξαλλη την Άγκυρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμερικανοί: Αλλάξανε όλα – Τώρα πλέον χρειάζονται drone και μάλιστα πολλά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ