Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Νέο σοκ για την Τουρκία με τα F-16 – Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πώληση τους;

Γερουσιαστής των ΗΠΑ επιχειρεί να μπλοκάρει την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Νέο σοκ για την Τουρκία με τα F-16 - Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πώληση τους;

Νέα εμπόδια φαίνεται πως μπαίνουν στην Τουρκία αναφορικά πάντα με την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, καθώς οι ΗΠΑ σκέφτονται και πάλι να μπλοκάρουν την πώληση τους στη γειτονική μας χώρα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, Αμερικανός γερουσιαστής επιχειρεί να μπλοκάρει την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Νέο σοκ για την Τουρκία με τα F-16 – Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πώληση τους;

Ειδικότερα, το πρόσωπο κλειδί στην όλη υπόθεση σύμφωνα με τους τούρκους, είναι ο Ραντ Πολ ο οποίος προσπαθεί να βάλει στοπ στις όποιες σκέψεις πώλησης στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά της όμως η Άγκυρα, και τουρκικές πηγές σχολιάζουν πως «ο συνομιλητής μας στην υπόθεση είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ» βάζοντας τέλος στα σενάρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Χακάν Τσομπάν, ανταποκριτής του πρακτορείου Ανατολή στην Ουάσινγκτον ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «H πρόταση του Ραντ Πολ θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί στη Γερουσία να γίνει αποδεκτή με πλειοψηφία των 2/3. Aν θεωρήσουμε πως έγινε αυτό, αν και δεν υπάρχει τέτοιο κλίμα, μετά πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εκεί χρειάζεται η πλειοψηφία των 2/3 και μετά να το υπογράψει ο Μπάιντεν για να γίνει νόμος, έτσι ώστε το Κογκρέσο να εμποδίσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Θα θυμίσουμε πως ο χρόνος τρέχει και θα ξέρουμε στις 10 Φεβρουαρίου αν θα έχει οριστικοποιηθεί η πώληση αυτή. Δεν νομίζω πως είναι κάτι που θα εμποδίσει την πώληση των F-16 αλλά μια προσπάθεια του Ραντ Πολ που θελει να δείξει την άποψη κάποιων ανθρώπων. Ισως εμφανιστούν κι άλλοι που να εκφράσουν τέτοιες απόψεις. Αλλά μεχρι τις 10 Φεβρουαρίου νομίζω θα έχει κλείσει η συμφωνία».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι τούρκοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για ένα θέμα που τους έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα!

Δείτε τα όσα ανέφερε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέο σοκ για την Τουρκία με τα F-16 – Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πώληση τους;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ