Αρχική » Γεωστρατηγική

Έγραψαν… οι Ιταλοί τους Τούρκους στην Κύπρο – Η διάψευση που τρέλανε την Άγκυρα

«Μιλήσαμε με την ENI, δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση σε σχέση με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Έγραψαν... οι Ιταλοί τους Τούρκους στην Κύπρο - Η διάψευση που τρέλανε την Άγκυρα

Εκπρόσωπος της ιταλικής ENI διέψευσε σε δήλωσή της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τις δραστηριότητές της στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ).

Το Bloomberg, γράφει το abnase.com, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, είχε αναφέρει ότι η ιταλική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εκποίησης περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με δραστηριότητες γεώτρησης φυσικού αερίου συνολικής αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με πιθανούς στόχους τις δραστηριότητες στην Ινδονησία και την Κύπρο.

«Η Eni αρνείται ότι εμπλέκεται σε οποιαδήποτε συζήτηση για την πώληση μετοχών στα περιουσιακά της στοιχεία που διατηρούνται στην Κύπρο», δήλωσε στο CNA εκπρόσωπος, όταν ζητήθηκε μέσω email να σχολιάσει την αναφορά του Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα, τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Μιλήσαμε με την ENI, δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση σε σχέση με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Πρώτα οι Τούρκοι λέγανε ότι η Ελλάδα προκαλεί επειδή έχει εξοπλίσει τα νησιά – Τώρα λένε πως προκαλεί επειδή αγοράζει Rafale

Εμπρηστικά τα τουρκικά ΜΜΕ: «Είμαστε ξανά αντιμέτωποι με τους Έλληνες στην Ανατολική Μεσόγειο»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγραψαν… οι Ιταλοί τους Τούρκους στην Κύπρο – Η διάψευση που τρέλανε την Άγκυρα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ