Αρχική » Γεωστρατηγική

Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο – Θα πολεμάει σαν ένα

Ζητούν να αυξηθεί και να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα των ευρωπαϊκών στόλων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο - Θα πολεμάει σαν ένα

Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο, ο οποίος θα πολεμάει σαν ένα.

Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό καλεί τους ευρωπαϊκούς στόλους να καλύψουν τους χώρους που αφήνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που τα κινεζικά ναυπηγεία κατασκευάζουν κάθε χρόνο σχεδόν δώδεκα αντιτορπιλικά και φρεγάτες.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, τα επόμενα χρόνια «η Ουάσιγκτον θα πρέπει να συγκεντρώνει όλο και περισσότερους πόρους της στον Ειρηνικό» για την αντιμετώπιση της Κίνας.

Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο – Θα πολεμάει σαν ένα

Έτσι, ο ναύαρχος Πιέρ Βαντιέ, αρχηγός του Γαλλικού Ναυτικού, κάλεσε τα ευρωπαϊκά ναυτικά να οργανωθούν για να «γεμίσουν» τους χώρους που θα απελευθερώσει το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Για τον Γάλλο ναύαρχο, δεν είναι σημαντικό τα ευρωπαϊκά ναυτικά να αυξήσουν την παρουσία τους στη Μεσόγειο όπως και τον Βόρειο Ατλαντικό, αλλά και στον Περσικό Κόλπο και στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό.

Ο ναύαρχος Βαντιέ ζήτησε να αυξηθεί και να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα των ευρωπαϊκών στόλων, τόσο τεχνολογικά όσο και επιχειρησιακά, έτσι ώστε «ένας ευρωπαϊκός πολυεθνικός στόλος να μπορεί να λειτουργήσει ως ενιαίος στόλος».

Διαβάστε επίσης:

Τώρα καταλαβαίνουν οι Τούρκοι τι μπορούν να κάνουν οι πύραυλοι της Ελλάδας

Τα ισραηλινά καμικάζι drone που αν είχε η Ελλάδα θα έτρεμαν οι Τούρκοι – Αλλάζουν όλα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο – Θα πολεμάει σαν ένα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ