Αρχική » Γεωστρατηγική

Φρεγάτες: Και η ελληνική φρεγάτα Ύδρα βλέπει τους Γάλλους να ρίχνουν τους πυραύλους και τα drone των Χούτι

Γάλλοι, Ιταλοί και Γερμανοί μπορούν και κάνουν την δουλειά.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Γεωστρατηγική
Φρεγάτες: Και η ελληνική φρεγάτα Ύδρα βλέπει τους Γάλλους να ρίχνουν τους πυραύλους και τα drone των Χούτι

Φρεγάτες: Και η ελληνική φρεγάτα Ύδρα βλέπει τους Γάλλους να ρίχνουν τους πυραύλους και τα drone των Χούτι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, επικεφαλής της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα τέσσερα πλοία της EUNAVFOR Aspides, αναχαιτίστηκαν εννιά εναέρια drones, ένα επιφανειακό drone [USV] και τέσερις βαλλιστικούς πυραύλους.

Αυτές οι αναχαιτίσεις είναι οι περισσότερες αποτέλεσμα της δράσης της γαλλικής φρεγάτες FREMM DA Alsace, η οποίο επέστρεψε πρόσφατα στην Τουλόν, αφού πέρασε 71 ημέρες στη θάλασσα.

Φρεγάτες: Και οι ελληνική φρεγάτα Ύδρα βλέπει τους Γάλλους να ρίχνουν τους πυραύλους και τα drone των Χούτι

Να σημειωθεί πως και η γερμανική φρεγάτα Hessen, η οποία συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» απέκρουσε επίθεση με πύραυλο από την πλευρά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης ενώ και το ιταλικό πολεμικό πλοίο «Caio Duilio» κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούτι στην περιοχή.

Η ελληνική φρεγάτα Ύδρα, που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες», πριν από ακριβώς έναν μήνα, στις 13 Μαρτίου, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, άνοιξε πυρά με πυροβόλο όπλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) που αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Τα drone μετά τα πυρά απομακρύνθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Ιρανικη κυβερνοεπίθεση έριξε το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ;

Φρεγάτες: Το γαλλικό Paseo XLR που διαλύει τα drone των Χούτι – Και ναυτικούς στόχους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Και η ελληνική φρεγάτα Ύδρα βλέπει τους Γάλλους να ρίχνουν τους πυραύλους και τα drone των Χούτι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ